Geen feestelijke presentatie van boek De Bonkelaar

SLIEDRECHT – Er komt geen feestelijke presentatie van het boek over het voormalig cultureel centrum theater De Bonkelaar, vanwege het coronavirus. Dat bericht woensdagmiddag 30 december 2020 de initiatiefnemer Michiel van Hoeselt. Voor deze gelegenheid zoude betrokkenen, sponsoren en anderen worden uitgenodigd. 

Het is een schitterend boekwerk geworden. Van Houselt was van plan het eerste exemplaar te overhandigen aan oud-directeur Piet Mostert en zijn vrouw. 

In de eerste hoofstukken valt te lezen hoe De Bonkelaar naar ideeën van architect Onno Greiner en burgemeester Van Hofwegen verwezenlijkt kon worden. In de laatste hoofdstukken is getracht te achterhalen hoe en waarom het gebouw ten prooi moest vallen aan de slopershamer.

Op het podium
Een bloemlezing van alles wat er in De Bonkelaar gebeurde is te lezen en te zien in de meer dan twintig tussenliggende hoofdstukken. Van Houselt: “De grootste artiesten traden op en popconcerten van alle Nederlandse en zelfs buitenlandse bands werden bezocht door vele uitzinnige jongeren en semi-jeugdigen. Koren, zangers en zangeressen, bekende en minder bekende, hebben er op het podium uit volle borst gezongen. Ook de plaatselijke muziek- en toneelverenigingen met hun jaarlijkse uitvoeringen hebben een plek in het boek gekregen.”

Expositie
Op de oproep foto’s en tekst aan te leveren werd spontaan gereageerd en ook menig artiest heeft een bijdrage geleverd. “Die zijn allemaal geplaatst! Betoverende exposities en de meest uiteen lopende tentoonstellingen waren er te bewonderen. Bij het doorbladeren van dit prachtige boek komen er vele herinneringen naar boven”, zegt Van Houselt, die het boek ‘een aanrader’ noemt. Zodra corona verleden tijd is, komt er in het Sliedrechts Museum een indrukwekkende expositie over het roemrijke verleden van De Bonkelaar en is het mogelijk het boek te laten signeren.

Bestellen
Tot die tijd kan het hier online worden besteld van Drukkerij van den Dool in Sliedrecht. De samenstellers zijn heel blij te hebben gemerkt dat De Bonkelaar heel veel heeft betekend voor Sliedrecht en wijde omgeving en zijn verheugd over de grote positieve respons. Van Houselt: “Dat er in het nieuwejaar nog veel leuke reacties mogen volgen.”  

1 gedachte over “Geen feestelijke presentatie van boek De Bonkelaar”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld