Japans restaurant Oishi Fusion

Ganzevoort spreker tijdens interactieve kerkdienst ‘Zondag met…’

SLIEDRECHT – Prof. Dr. Ruard Ganzevoort is zondag 23 juni 2019 om 18.00 uur gastspreker tijdens de interactieve kerkdienst ‘Zondag met…’ in de Gereformeerde Kerk Sliedrecht aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat, die wordt geleid door ds. Alexander Veerman. Thema van deze dienst is: ‘strijd om identiteit’. De toegang is vrij. 

Na een korte inleiding van zowel Ruard Ganzevoort als ds. Veerman, aan de hand van een gekozen Bijbeltekst, zal een gesprek met hen en de aanwezigen in de kerkzaal plaatsvinden. (Foto via Gerard de Haan / Gereformeerde Kerk)

De kerkdiensten met als titel ‘Zondag met…’, kenmerken zich door een open gesprek over maatschappelijke thema’s die kerk en samenleving raken. Kerk zijn in deze wereld. Hoe doe je dat en hoe ben je met ‘de wereld’ in gesprek rond geloof en Bijbel? Steeds worden deze thema’s behandeldaan de hand van een passende Bijbeltekst en worden belicht door de eigen predikant en een spreker vanuit de samenleving, waarbij de nadruk zal liggen op het (geloofs)gesprek tussen de sprekers en de aanwezigen. De vertrouwde liturgische onderdelen zullen niet ontbreken, maar nieuwe elementen zijn toegevoegd. Medewerking aan deze bijzondere kerkdienst verlenen Ad van Leeuwen (orgel) en Judith Schep (piano).

Informatie over gastspreker
Ganzevoort studeerde theologie en promoveerde in de pastorale psychologie in 1994. Hij werkte tien jaar als predikant en daarna als universitair docent. Momenteel is Ruard Hoogleraar Praktische Theologie en decaan aan de Faculteit der Godgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij zich bezighoudt met de rol van religie in de samenleving en in de levens van mensen. Hij is lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal voor GroenLinks. Eerder was hij voorzitter van de LinkerWang, de landelijke religiewerkgroep van GroenLinks, en toezichthouder/bestuurslid in het hoger onderwijs, de media en de welzijnssector. Een uitgebreid personalia en zijn wetenschappelijke publicaties zijn hier te vinden op. Na afloop is er zondag gelegenheid om met elkaar na te praten. 

2 gedachten over “Ganzevoort spreker tijdens interactieve kerkdienst ‘Zondag met…’”

  1. Een kerk die niet laat zien waarvoor zij gaat en staat, kan beter gesloten worden. Dus als zij iemand uitnodigen die deze mening of idee heeft is dat een goed initiatief.

  2. GroenLinks heeft meer aandacht voor het milieu dan de gevestigde christelijke partijen.
    Kijk maar eens naar de partijprogramma’s van SGP, CDA, en Christenunie.
    Christenen hoeven zich niet te verstoppen in organisaties, die altijd van de eigen kleur zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld