Fysiotherapie Sliedrecht West adviseert ‘blijf in beweging en ga naar buiten’

SLIEDRECHT – De dagen worden korter en de herfst dient zich aan. “Belangrijk om in beweging te blijven en dagelijks naar buiten te gaan”, zeggen ze bij Fysiotherapie Sliedrecht West aan Maaslaan 8. Dat doen ze zelf ook, maar ook de afgelopen tijd hebben ze bij de praktijk al niet stil gezeten. 

Op de foto medewerkers van Fysiotherapie Sliedrecht-West met v.l.n.r. Bob Melman, Lonneke Willemstein, Nicoline Punt, Hans Mikhout. (Foto Fysiotherapie Sliedrecht West)

Fysiotherapie Sliedrecht West beschikt over voldoende parkeerruimte, ruime openingstijden (ook ’s avonds). Er – nog mooier – er is geen wachtlijst, zodat je altijd snel een afspraak kunt plannen.

Bril
In het voorjaar hebben zij al laten weten dat Bob Melman en Nicoline Punt zich hebben verdiept in Benigne Paroxismale Positie Draaiduizeligheid (BPPD). Dat is een aanvalsgewijze vorm van draaiduizeligheid die met fysiotherapeutische behandeling en oefeningen verholpen kan worden. Sinds kort hebben zij in de praktijk een speciale bril om nog beter te kunnen onderzoeken welke vorm BPPD het is, dit is een Frenzl bril.

Geschoold
Punt had zich het afgelopen jaar al gespecialiseerd in de behandeling van stuitklachten (NIMOC: dat is een uitwendige behandeling bij pijnklachten aan het stuitje) en heeft zich nu ook geschoold in de behandeling van het bekken- en bekkenbodemklachten.

CRAFTA
Kaakfysiotherapie is iets minder bekend binnen de fysiotherapie. Binnen dit domein valt CRAFTA. Lonneke Willemstein is momenteel bezig met het afrondende deel van de opleiding. CRAFTA houdt zicht bezig met de kaak, de gehele schedel en met alle spieren en zenuwen. Aandoeningen die onder andere behandeld kunnen worden zijn klachten zoals knakken, klemmen en knarsen. Maar ook oorsuizen, hoofdpijn, heesheid en slikproblemen kunnen aangepakt worden.

Therapieën
Naast de bovengenoemde behandelingen, biedt de praktijk ook de onderstaande diagnostische en therapeutische interventies aan naast reguliere fysiotherapie als manuele therapie, MSU echografie, dryneedling, medical taping
en medische training voor COPD, Perifeer Arterieel Vaatlijden, Osteoporose en COVID (aangesloten bij Chronisch ZorgNet).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld