Fractie SGP-ChristenUnie wil met alle raadsleden naar kamerdebat Chemours

SLIEDRECHT / DEN HAAG – In de Tweede Kamer staat donderdag 16 mei 2019 een plenair debat gepland over o.a. ‘het lekken van gifgas door chemiebedrijf Chemours in Dordrecht, pal aan de overkant van de Beneden-Merwede in Sliedrecht. Dat debat begint om 18.30 uur.

De fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht doet zaterdagavond 11 mei 2019 een oproep aan alle collega raadsleden om zoveel mogelijk aanwezig te zijn om daarmee haar betrokkenheid en bezorgdheid rond de uitstoot van giftige stoffen door Chemours / DuPont duidelijk te maken.

Gevaar opleveren
De fractie SGP-ChristenUnie zegt vanuit haar (beperkte) mogelijkheden alles in het werk probeert te stellen om te komen tot een 0-tolerantiebeleid waar het gaat om uitstoot van stoffen die een gevaar opleveren voor de volksgezondheid. De voorgenomen vergunningverlening zoals deze recent bekend is geworden, is de fractie een doorn in het oog. De SGP-ChristenUnie zegt dat het van mening is dat er adequaat moet worden gehandhaafd.

Mediabelangstelling
Ze rekent er ook op dat het College van B & W van de gemeente Sliedrecht bezwaar zal maken tegen de voorgenomen vergunningverlening. De aanwezigheid van zoveel mogelijk raadsleden bij het geplande debat, dat overigens niet specifiek over de voorgenomen vergunningverlening gaat, creëert volgens de fractie van SGP-ChristenUnie aandacht van de Tweede Kamer en de media, waardoor meer bekendheid aan de bezorgdheid wordt gegeven, wat hopelijk een positief effect heeft op de besluitvorming.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld