‘Fitnessapparatuur voor je eigen thuisgym’

(Commercieel artikel)
SLIEDRECHT – Droom jij ook van een thuisgym? Geen reistijd, nooit wachten, geen abonnement en je hoeft niet sociaal te doen of tijdens openingstijden te komen opdagen.

Niet voor niets beoefent maar liefst 64% van de Nederlanders regelmatig thuis een sport. (Foto Strayshop.nl)

Met de juiste machines kun je je eigen sportschool samenstellen en aan je fitnessdoelen werken. We vertellen je hoe je de apparaten kiest die het beste bij je situatie passen.

Soorten machines
Er bestaan allerlei soorten machines die je voor thuis kunt aanschaffen, maar we kunnen ze grofweg indelen in drie categorieën: cardio, krachttraining en flexibiliteit/evenwicht. Cardio betekent loopbanden, crosstrainers en hometrainers. Deze zijn geschikt om je uithoudingsvermogen te trainen en om calorieën te verbranden. Apparaten voor krachttraining zijn o.a. gewichten, weerstandsbanden en krachttrainingstoestellen. Ze helpen je spiermassa op te bouwen en je lichaam sterker te maken. En voor flexibiliteit en evenwicht heb je bijvoorbeeld yogamatten, stabiliteitsballen en foamrollers. Hiermee werk je aan je lenigheid en de stabiliteit van je core.

Krachtstations
Een krachtstation is een veelzijdig apparaat waarop je meerdere spiergroepen kunt trainen. Wil je een krachtstation kopen? Ze zijn vooral populair voor kleine ruimtes omdat je tientallen verschillende oefeningen kunt doen met één apparaat. In plaats van meerdere machines en losse gewichten, heb je alles in één compact station. Handig is ook dat ze geschikt zijn voor alle niveaus, zelfs absolute beginners, omdat je het gewicht en de oefeningen kunt aanpassen aan je niveau en hem met je kan laten meegroeien.

Koop juiste apparaten
Ga je fitnessapparatuur kopen voor je thuisgym, vergelijk dan op de eerste plaats de kwaliteit en duurzaamheid. Bepaal daarna je budget en houd je eraan, maar goedkoop is vaak duurkoop bij dit soort aankopen. Investeer dus in machines van goede kwaliteit. Het mag dan in eerste instantie duurder zijn, maar ze gaan veel langer mee en blijven ook veilig, wel zo belangrijk wanneer je er met je hele lichaamsgewicht aan hangt. Controleer ook eerst of je genoeg ruimte hebt. Pak een meetlint en meet op hoeveel beschikbare ruimte er is, vergeet daarbij niet om ook ruimte over te houden om de oefeningen uit te voeren.

Effectieve work-out
Met de juiste apparatuur in huis, kun je de work-out gaan vormgeven om het meeste uit je training te halen. Het is slim om verschillende oefeningen te combineren en om cardio af te wisselen met krachttraining. Zo krijgt je lichaam een complete work-out voor zowel je uithoudingsvermogen als je spierkracht. Stel ook realistische doelen. Begin met haalbare, meetbare stappen en bouw geleidelijk op. Dat helpt je gemotiveerd te blijven en voorkomt dat je te vaak of te hard gaat, wat het risico op blessures vergroot. En blijf consistent, want regelmaat is de sleutel tot succes. Probeer een vast trainingsschema aan te houden, bijvoorbeeld 3 tot 4 keer per week.

Uitbreidingen en extra’s
Ben je al een mooi aantal maanden of zelfs jaren bezig, ben je een techy of wil je het meteen vanaf het begin toekomstgericht opzetten, volg dan deze trends. Slimme fitnessapparatuur met ingebouwde schermen en connectiviteit wordt steeds populairder. Op een apparaat met dit soort functies kun je de work-outs bijhouden en personaliseren of zelfs opleuken met spelletjes. AI en machine learning maken het makkelijker om het af te stemmen op je behoeften en doelen. Zowel beginnende sporters als ervaren fitnessfanaten kunnen thuis net zulke goede resultaten behalen als op de sportschool. Veel succes!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld