‘Fietsveiligheid op sommige plaatsen in het geding’

SLIEDRECHT – Niet overal is het veilig fietsen in Sliedrecht. Dat blijkt uit een onderzoek van de Fietsersbond. Dat gebeurde ter ondersteuning van een fietsveiligheidsplan, dat de gemeente volgens de bond verplicht is te maken. 

De situatie op de Stationsweg is volgens de Fietsersbond ontoelaatbaar gevaarlijk. (Foto Martin Dekker)

Volgens de Fietsersbond is ‘een fietsveilige gemeente ook een gezonde gemeente’. De situatie op de Stationsweg is volgens de bond ontoelaatbaar gevaarlijk. Gepleit wordt voor een fietsverbod op deze plaats. “Maak of verbeter een goed en bewegwijzerd alternatief.” 

Bewegwijzering
Er staan nogal wat onnodige en niet conform norm geplaatste paaltjes. De Fietserbond wil dat de paaltjes worden verwijderd en – pas na bewezen ernstige overlast – herplaatsen. Veel rotondes hebben – in tegenstelling tot de CROW-richtlijnen, het beleid in de Drechtsteden en Zuid-Holland – fietsers uit de voorrang. “Bewegwijzering van zowel gemeente als derden herzien, uitbreiden en uniformeren” Het fietsnetwerk krijgt de kwalificatie ‘redelijk’ en behoeft slechts op enige hoofdpunten verbetering. De fietspaden/stroken zijn in het algemeen goed aangelegd in Sliedrecht. Bijna 400 mensen zijn lid van de Fietserbond afd. Drechtsteden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld