Familiegeschiedenis Van Oord met mooie verhalen uit verleden

SLIEDRECHT – Lotte Walvius, Corporate Heritage Officer, bij Van Oord is zaterdag 18 maart 2023 in het Nationaal Baggermuseum als spreker te gast. Zij gaat in haar lezing uitgebreid in op de geschiedenis van de familie Van Oord en de ontwikkeling van het bedrijf. De lezing aan Molendijk 204 begint om 12.00 uur; Inloop vanaf 11.30 uur.

Deze foto komt uit de bedrijfshistorische collectie Van Oord.

Niet alleen het lang bestaande familiebedrijf, maar ook de ervaring van de diverse rechtsvoorgangers heeft Van Oord gebracht waar zij nu zijn. Aannemer Van Oord is al meer dan 150 jaar actief in de waterbouw en in deze 150 jaar bleven de waardevolle verhalen uit het verleden bewaard. De bedrijfshistorische collectie van Van Oord behelst meer dan 350 meter archief met materiaal van meer dan honderd jaar oud. Het familiebedrijf is zich als geen ander bewust dat het heden niet kan bestaan zonder het verleden waar ook de familie Volker, in wiens voormalig woonhuis het Nationaal Baggermuseum is gevestigd, een rol in speelt.

Entreekosten
Na de lezing is het museum geopend voor publiek. De kosten voor de lezing, inclusief één consumptie, bedragen € 6,– (incl. toegang). Gratis toegang met Museumkaart. Wie de lezing wil bijwonen, stuurt een e-mail naar: reserveringen@baggermuseum.nl 

2 gedachten over “Familiegeschiedenis Van Oord met mooie verhalen uit verleden”

 1. Ook ik wil graag naar lezingen of presentaties in het museum komen.
  Maar altijd om 12 uur.
  Waarom?

 2. Waarom altijd om 12.00 uur?
  Dit is een ongelukkig tijdstip.
  Waarom niet om 10.30 of 13.30 uur?
  Zo’n lezing staat toch los van de openingstijden van het museum.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld