Familie en vrienden welkom bij KNOTS

SLIEDRECHT – Ouders, familie, en kennissen krijgen dit jaar bij KNOTS beperkt toegang. Zij kunnen een halfuur voor het einde van het ochtendprogramma en middagprogramma het terrein betreden om de werkjes, de hut of de presentatie te bewonderen van de kinderen.

Hier een foto van de huttenbouwers tijdens KNOTS. De ouders en kinderen die Knots gaan bezoeken, zullen al snel merken dat het thema van dit jaar alles te maken heeft met Glitter en Glamour. (Foto SOJS)

In de laatste week van de basisschoolzomervakantie van 17 t/m 21 augustus 2015 tussen 10.00 en 15.00 uur is de bekende week in het Baggerdorp. De jaarlijks terugkerende activiteitenweek voor de jeugd van 6 t/m 12 jaar op het ijs/sintelbaan terrein aan de Lijsterweg – Thorbeckelaan te Sliedrecht.

Workshops
De activiteiten zullen zoveel mogelijk vanuit het thema worden georganiseerd waarbij de huttenbouwers gestimuleerd gaan worden een echte villa te bouwen. Op de donderdagmorgen gaan de huttenbouwers hun villa’s verven. Ook zijn er op die dag diverse workshops zoals een streetdance battle, cajon drummen en een Glitter en Glamour crea workshop. Verder wordt onder leiding van een bekende Sliedrechtse voetballer een veldtoernooi georganiseerd.

Stichting Jeugd Actief
In samenwerking met Stichting Jeugd Actief en diverse sportverenigingen zal ook Cas Besamusca, combinatiefunctionaris Sport en Cultuur, verschillende sportclinics aanbieden. De kinderen kunnen dan op een speelse wijze kennismaken met diverse sporten. Tevens kunt u kennismaken met de medewerkers van stichting Jeugd Actief die kinderen ondersteunen welke i.v.m. financiele problemen niet aan sport, sociale of culturele activiteiten kunnen deelnemen.

Techniek
Ook dit jaar is er aandacht voor techniek. Speciaal voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar is er een speciale tent ingericht voor het bouwen van houten en ijzeren auto’s, soldeeractiviteiten of het maken van kleppers om je team aan te kunnen moedigen tijdens de voetbaltoernooien.

Slotfeest
De week wordt afgesloten met het slotfeest op de vrijdag 21 augustus. Dit jaar hebben we toch door de nieuwe sponsoractie de mogelijkheid gekregen om attracties te huren. Zo is er naast het Jungle Mega springkussen nu ook levend tafelvoetbal. Op de laatste dag zullen ook de hutten worden gekeurd. Elke hut wordt hierbij gecontroleerd op mogelijke lekkages, solide vloeren en inrichting. Daarnaast wordt natuurlijk gekeken of het geheel goed is geverfd. Ook nu komen de keurmeesters in een speciaal voor het thema gemaakte outfit langs.

Vrijwilligers
Naast de vele leuke knutselactiviteiten welke plaats vinden in de Crea-tent, kan er ook weer naar hartenlust getimmerd worden aan een eigen hut. Onder begeleiding van meer dan 100 vrijwilligers worden de kinderen enthousiast en veilig begeleid bij het bouwen van hun hut en het knutselen in de Crea-tent. Verder is er nog plaats voor enkele vrijwilligers voor het begeleiden van de kinderen en het slopen van de hutten op de vrijdag. Voor het begeleiden van de kinderen bij het hutten bouwen is nog plaats voor 12 medewerkers. Je dient hiervoor minimaal 15 jaar te zijn, volwassenen zijn ook van harte welkom. Daarnaast zoekt de organisatie nog mensen die willen helpen met het slopen van de hutten op de vrijdag middag vanaf 12.00 uur.

Schoeisel
Om te voorkomen dat de EHBO medewerkers het erg druk gaan krijgen verzoeken wij elke ouder en verzorger de kinderen niet op dun schoeisel, denk hierbij aan slippers – crocks etc,  te laten komen. Zij worden i.v.m. de veiligheid teruggestuurd. Zorg dus voor stevig schoeisel!

Entreeprijs
Ook dit jaar hebben wij de entree laag weten te houden. Zo betaalt u in de voorverkoop op vrijdag 14 augustus, van 13.00 – 15.00 uur, slechts € 9, – voor een weekkaart. Op maandag kost de weekkaart € 10,-. U kunt ook kiezen voor een dagkaart, deze kost € 2, -.

Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger te helpen, neem dan contact op met: Henk van Griensven: [email protected] – 0184-414273.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld