Expositie in Sliedrechts Museum met vondsten uit Baanhoek

SLIEDRECHT – Archeologische opgravingen gedaan in Baanhoek zijn van zaterdag 26 november 2022 t/m zaterdag 28 januari 2023 te zien tijdens een expositie in het Sliedrechts Museum aan Kerkbuurt 99 – 101.

Het Sliedrechts Museum gaat, in samenwerking met de Archeologievereniging een expositie wijden aan deze vondsten. 

Tijdens deze tentoonstelling wordt één keer per maand in het Sliedrechts Museum een workshop fibula maken georganiseerd voor belangstellenden. Een fibula is een historisch sieraad dat o.a. door de Romeinen werd gemaakt. Ook voor kinderen is dit een leuke activiteit.

Tekst gaat verder onder foto.

Met baniers bij de entree van de gemeente Sliedrecht wordt de expositie in het Sliedrechts Museum gepromoot. (Foto gemeente Sliedrecht)

Geschiedenis
In de zomer van 2021 deden drie Sliedrechtse jongens een bijzondere ontdekking met hun metaaldetector. De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek zocht samen met de jongens de locatie verder af. Daarbij is een veelvoud aan archeologische vondsten tevoorschijn gekomen. Geconcludeerd werd dat er een inheemse nederzetting uit het begin van onze jaartelling op deze locatie gevestigd was. Tot op heden is hier niet eerder een vindplaats uit deze tijdsperiode ontdekt. Een unieke vondst dus. Ook het Rijksmuseum van Oudheden heeft interesse getoond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld