Expositie in Sliedrechts Museum met veel herinneringen aan De Bonkelaar

SLIEDRECHT – Na het verschijnen van een boek over het voormalig cultureel centrum en theater De Bonkelaar komt er dan eindelijk de al lang beloofde tentoonstelling. Zaterdag 30 oktober 2021 wordt een expositie geopend met veel nostalgische beelden in het Sliedrechts Museum.

Deze foto is gemaakt tijdens een antiekmarkt. Het gemeenschapscentrum werd in 1974 geopend en heeft voor vele inwoners van Sliedrecht en wijde omgeving herinneringen. Jongeren hielden er hun feestjes tijdens de optredens van hun favoriete bands in Club J&B. Iedereen kon genieten van de vele bekende artiesten, die in het theater optraden en verenigingen, bedrijven en scholen, maar ook kerken hielden er hun bijeenkomsten.

Iedereen kan na het boek De Bonkelaar Experience meemaken aan de hand van foto’s, krantenknipsels en filmbeelden. Voor velen in en buiten Sliedrecht volgens het Sliedrechts Museum een feest van herkenning.

Nog te koop
In september 2020 verscheen een boek over de Bonkelaar, samengesteld door Michiel van Houselt. Naar aanleiding van het boek besloot het museum al snel er een expositie aan te wijden. De coronapandemie leidde echter tot uitstel van de tentoonstelling. Het boek is in het museum te koop en kost € 29,95.

Entreeprijs
Bezoeken kan op woensdag en op zaterdag van 14.00 – 17.00 uur, Kerkbuurt 99 – 101. De entreeprijs bedraagt € 2,– voor volwassenen en € 1,– voor kinderen. Hier online vind je meer informatie over het Sliedrechts Museum. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld