Estafetteploeg pakt goud bij Nationale Zwemcompetitie

SLIEDRECHT – Het tweede deel van de Nationale Zwemcompetitie is zaterdag 19 november 2022 gezwommen in bronbad De Lockhorst. Zwemvereniging Door Water Fit (DWF) won dertien medailles en zette elf persoonlijke records (PR’s) neer.

De winnende estafetteploeg van Door Water Fit met v.l.n.r. Lisa Nederveen, Vera van Houwelingen, Puck Hogendoorn en Sanne Nederveen. (DWF)

Faye van Es is twee keer aan de start verschenen voor de 100m rugslag en de 50m vlinderslag. Op de rugslag heeft Faye haar tijd met één seconde weten te verbeteren. Ze zwom zelfs zo snel dat haar tussentijd op de 50m rugslag ook verbeterd is met één seconde. Twee PR’s op één afstand was nog niet genoeg, daarom heeft ze haar tijd op de 50m vlinderslag verbeterd.

Persoonlijke records
Anne-Lotte de Vreede, als nieuweling, kan met trots terugkijken naar haar eerste wedstrijd voor DWF. Daar heeft ze een snelle tijd gezwommen op de 100m wisselslag en heeft een zilveren medaille gewonnen. Daarnaast heeft ze een mooie tijd op de 50m schoolslag gezwommen van 56.28. Dit was helaas net niet snel genoeg voor een medaille. Guus en Roos van Wingerden hebben allebei een grote PR gezwommen. Guus heeft op de 50m schoolslag ruim acht seconden sneller gezwommen dan zijn oude tijd. Roos heeft haar tijd met ruim vijf seconden verbeterd op de 100m wisselslag.

Winnende teams
De wedstrijd werd afgesloten met estafettes. Het damesteam was snel van start gegaan met startzwemmer Sanne Nederveen. Gevolgd door Vera van Houwelingen die de voorsprong wist te vergroten. Als derde zwemmer kwam Puck Hogendoorn die de voorsprong nog groter wist te maken en de estafette werd afgesloten door slotzwemmer Lisa Nederveen en wist met een ruime voorsprong van 11 seconden eerder aan te tikken op de 4x100m vrije slag ten opzichte van de nummer twee. Tot slot wist het herenteam bestaande uit Jan-Paul, Thijs Militie, Jan Willem Nederveen en Luc Veul op de 4x50m vrije slag als derde te finishen.

Medailleregen
Naast bovengenoemde prestaties waren en medailles voor Kenji Bor (1e, 2e), Puck Hogendoorn (2x 1e), Vera van Houwelingen (2x 3e), Thijs Militie (2x 3e), Lisa Nederveen (1e, 3e) en Sanne Nederveen (1e en 2e). Er zijn PR’s gezwommen door Kenji Bor (2x), Puck Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Myrthe de Lange (1x) en Sofie van Vliet (1x). Zaterdag 26 november 2022 wordt het tweede deel van de Regio West Competitie gezwommen in Papendrecht. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld