Japans restaurant Oishi Fusion

Elektra’s Bluesnacht staat weer garant voor pittig swingende avond

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In jongerencentrum Elektra aan de Stationsweg stond zaterdagavond 19 oktober 2019 de Bluesnacht op het programma. De avond met een keur aan artiesten werd georganiseerd door het Poppodium van Elektra, dat onderdeel uitmaakt van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS).

De Bluesnacht werd geopend door de ‘One man band’ DC Snakebuster. Frank de Clercq uit België bespeelt met het grootste gemak zijn gitaar, drumstel, neckrack , bluesharp , mondharmonica en zingt bovendien als de allergrootsten. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Naast DC Snakebuster speelden The Groove Takers, de Hoodoo Monks en Rob Tognoni & Band. The Groovetakers bestaan uit vier veteranen uit het bluescircuit. Zij staan garant voor onvervalst stevige rhythm & blues, rock ’n roll en meeslepende slow blues. Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis. De Hoodoo Monks is een driemansformatie uit Eindhoven die de Chicagoblues overgieten met een vuige saus van eigen recept. Een trio met ballen. Afsluiter van de avond was Robert ‘Rob’ John Tognoni, een Australische bluesgitarist. Zijn gevoel voor de bluesrock is vooral duidelijk door zijn geavanceerde speeltechniek.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld