Eindelijk weer wedstrijd voor eerste van v.v. Sliedrecht

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Na precies 265 dagen zaterdagmiddag 3 juli 2021 eindelijk weer een ‘gewone’ wedstrijd van elf tegen elf van de Sliedrechtse blauw-witten. Toen – 265 dagen terug – versloeg Sliedrecht in de vierde competitiewedstrijd Breukelen in een zinderende slotfase met 2-3. Sinds die tijd (10 oktober 2020) kon de selectie niet anders dan aangepast in kleine groepjes of tweetallen trainen.

Het beeld van de oefenpartij. Luciano van Harlingen (rechts) twee keer aangever van doelpunten van Sliedrecht. De tegenstander op sportpark De Lockhorst was zaterdagmiddag het Dordtse Oranje Wit.  (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Ook een opluchting voor het aanwezige publiek bij deze eerste oefenwedstrijd. Verlost van mondkapje en andere beperkende maatregelen werd onderling bijgepraat over de bizarre periode die we achter de rug hebben.

Eerste goal
Sliedrecht had in de eerste helft duidelijk het initiatief alhoewel er regelmatig slordigheden in het spel zaten die natuurlijk te wijten waren aan het gemis aan wedstrijdritme. De eerste goal werd na een kleine twintig minuten gescoord door Dennis Verhoef die een lage voorzet van Luciano van Harlingen binnengleed (1-0). Nog voor rust was de nieuwe spits Justin Beemsterboer (overgekomen van v.v. Papendrecht) succesvol toen hij voorbereidend werk van opnieuw Van Harlingen afrondde (2-0).

Ban gebroken
In de tweede helft bracht trainer v.d. Steen een compleet nieuw elftal binnen de lijnen, dat hoofdzakelijk bestond uit overgekomen spelers van het tweede team en vanuit de jeugdafdeling. Het spel werd er niet beter op en ook Oranje Wit liet zien voorlopig nog niet klaar te zijn voor het echte werk, terwijl de conditie ook een rol begon te spelen. Lang bleef de 2-0 voorsprong op het bord staan, maar in de slotfase was de ban gebroken en kon het jeugdige Sliedrecht-team niet voorkomen dat Oranje Wit alsnog met 2-3 aan het langste eind trok.

Naar Rosmalen
Trainer Dennis van der Steen heeft in wedstrijdverband nu alle spelers kunnen bekijken en zal komende zaterdag 10 juli 2021 in een volgende oefenwedstrijd tegen OJC Rosmalen (Hoofdklasse zondag) met zijn sterkste opstelling moeten komen om enig resultaat te behalen. Aanvang van deze uitwedstrijd 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld