Eindelijk loon naar werken voor v.v. Sliedrecht

BENNEKOM / SLIEDRECHT – Ma een aantal zeer ongelukkig verloren wedstrijden heeft Sliedrecht de smaak van de overwinning weer mogen proeven. Zaterdag 26 november 2022 werd in Bennekom met 0-1 gewonnen. Een zeer verdiende overwinning die met hard werken en teamwork tot stand kwam.

Jesaja Dias (l) ontdoet zich van een tegenstander. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Als de eerste tien minuten maatgevend voor de gehele wedstrijd zouden hebben betekend, dan was het een zware middag geworden voor Sliedrecht. Bennekom beschikt over een aantal technisch vaardige spelers waar Sliedrecht in de beginfase moeilijk vat op kon krijgen. Maar al snel kon de weer goed op dreef zijnde verdediging beter vat krijgen op de aanvallers van Bennekom en werd het spel regelmatig snel verplaatst naar de andere speelhelft.

Snelle uitval
Na twintig minuten kwam er weer zo’n snelle uitval van Sliedrecht. Quinton Eugenia werd van achteruit gelanceerd en de verdediging van Bennekom kon alleen zijn hielen nog zien. Beheerst schoot de aanvaller de 0-1 langs de Bennekom-keeper. Kort daarna lukte ditzelfde kunstje bijna nog een keer, maar toen wachtte Eugenia iets te lang met schieten. In verdedigend opzicht had Sliedrecht de zaken goed op orde en al met al was de kleine voorsprong voor Sliedrecht een terechte tussenstand.

Beste kansen
In de tweede helft probeerde Bennekom de bakens te verzetten, maar Sliedrecht had niet al te veel moeite om deze aanvallen te pareren. Langzaam maar zeker daalde het spelpeil, mede doordat Bennekom een alles-of-niets strategie ging toepassen. Het Sliedrechtse team bleef echter goed in positie en wist deze kleine voorsprong met verve te verdedigen. Zoals zo vaak kreeg het in de eindfase nog de beste kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Opgeschoven op ranglijst
Een heel belangrijke overwinning, waardoor Sliedrecht van de dertiende en laatste plaats is opgeschoven naar een gedeelde negende / tiende plaats op de ranglijst. Zaterdag 3 december 2022 ontvangt Sliedrecht op de Lockhorst voor de laatste wedstrijd voor de winterstop het team van Almkerk. Indien hier ook één of misschien wel drie punten gepakt zouden kunnen worden, pas dan kan Sliedrecht met een wat geruster hart de feestdagen in gaan. In verband met de 1/8e finale wedstrijd van het Nederlands elftal om 16.00 uur is besloten om de competitiewedstrijd van Sliedrecht tegen Almkerk een uur te vervroegen, dus om 13.30 uur i.p.v. 14.30 uur.