Japans restaurant Oishi Fusion

Eikenprocessierups zit op zeker dertig plaatsen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft het probleem rond de eikenprocessierups onderschat. Dat zegt de gemeente Sliedrecht vrijdag 12 juli 2019. Het probleem is groter dan verwacht. Op zeker dertig plaatsen zijn eikenbomen afgezet met lint, omdat ze besmet zijn. Op het roodwitte afzetlint staat de tekst ‘Pas op, processierups’. Het gaat om locaties verspreid over het hele dorp, zoals langs doorgaande wegen, fietspaden en pleinen.

De eikenprocessierups kan volgens de gemeente Sliedrecht pas over vier of vijf weken worden bestreden. Dat komt omdat bestrijdingsbedrijven voorrang geven aan grote evenementen in het land, zoals de Nijmeegse Vierdaagse. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De bestrijders van de eikenprocessierups zijn nu druk bezet en kunnen in augustus 2019 helpen. Het is de bedoeling om daarna de bestrijding van de rupsen tot ver in het najaar door te zetten.

Maatregelen
Volgend jaar neemt de gemeente Sliedrecht veel eerder preventieve maatregelen tegen de eikenprocessierups. “Dat is dit jaar niet gebeurd, omdat niemand had verwacht dat de overlast zo groot zou zijn als dat die nu is”, aldus de gemeente Sliedrecht. Op deze website geeft de GGD tips over hoe je het beste om kan gaan met de eikenprocessierups.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld