Eetfestijn bij moskee met gerechtjes en loterij

SLIEDRECHT – Turkse hapjes, een aparte hoek met koffie en thee, een loterij met prachtige prijzen, waaronder een vliegticket én voor de kinderen schminken en maskers maken. Er is zaterdag 7 mei 2016 veel te zien, te doen en te proeven bij het Eetfestijn bij de Turkse Ulu Moskee aan de P.C. Hooftlaan 3. Alle Sliedrechters zijn welkom om langs te komen. Het Eetfestijn duurt van 10.00 uur tot 19.00 uur.

Alle ingrediënten voor een geslaagd evenement zijn aanwezig. Het mooie weer doet er nog een schepje bovenop. 

Turkse gerechtjes
Tegen een kleine vergoeding zijn er verschillende Turkse gerechtjes te krijgen bij de moskee, zoals Adana. Dat is vlees aan een spies op hout klaargemaakt. Maar ook Turkse pizza, döner, en baklava. Dat laatste is iets waar volgens bestuurslid Fatma Uyar Nederlanders gek op zijn. Broodjes zijn er ook. Turkse vrouwen maken deze zittend op de grond op traditionele wijze klaar. In de broodjes zijn aardappelen verwerkt, fetakaas en gehakt. Verder staan er allerlei Turkse heerlijkheden, zoet en hartig uitgestald op standaards voor het publiek, om ter plaatse op te eten of mee te nemen naar huis. Er is een apart gedeelte ingericht, waar bezoekers op hun gemak een kopje koffie of thee kunnen drinken.

Vliegticket
De Turkse moskee houdt tijdens het Eetfestijn ook een loterij, waarbij unieke prijzen te winnen zijn. Er wordt een etentje verloot voor twee personen in een Turks restaurant en een vliegticket van Turkish Airlines naar Turkije. Mensen kunnen deze dag ook een rondleiding krijgen in de moskee.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld