Eerste v.v. Sliedrecht lijdt puntenverlies tegen hekkensluiter

TERNEUZEN / SLIEDRECHT – In de eerste de beste wedstrijd na de winterstop moest Sliedrecht zaterdag 25 januari naar Zeeuws-Vlaanderen om heuiter Terneuzense Boys te bestrijden. In een van beide kanten slecht gespeelde wedstrijd werd het een bloedeloos gelijkspel, 0-0.

Constante belegering van het Zeeuwse doel leverde geen goals op. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Ondanks het feit dat de Zeeuwen onderaan de ranglijst staan, probeerden zij toch regelmatig onder de druk van Sliedrecht uit te komen, dat in de eerste helft een vier- of vijftal opgelegde kansen kreeg, die vaak slordig werden gemist. Een inzet van Luciano van Harlingen bracht spits Quincy Bartens in scoringspositie, maar keeper Sander Pijpelink redde prima. Ook Dennis Verhoef schoot van 10 meter hoog het doel. Niet alleen combinerend was Sliedrecht geen schim van vorige week, ook met het hobbelige natuurgrasveld had Sliedrecht grote moeite. De thuisploeg knokte voor wat het waard was en haalde de rust met 0-0.

Storende onderbrekingen
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, een aanvallend Sliedrecht dat de echte zuiverheid in het spel miste, met daarbij storende onderbrekingen van scheidsrechter Melvin Vink die steeds warriger ging fluiten en met gele kaarten strooide. Het werd wel éénrichtingsverkeer, waarbij Sliedrecht aanviel en Terneuzense Boys met acht of negen spelers achter de bal alleen maar stond tegen te houden. Een sporadische uitval, met lange trappen naar voren bracht zo nu en dan de Zeeuwse supporters nog in vervoering. Maar echt gevaarlijk werd het niet.

Toppunt warrigheid
Het toppunt van warrigheid bij de leiding was de rode kaart voor Bas van Stokkom, die een kwartier voor tijd bij het uitverdedigen een speler raakte, normaal gesproken nog geen gele kaart waard. Maar de aanvalsgolven, ook met tien man, gingen gewoon door. Chris Boom was nog twee keer dichtbij een treffer en ook een schot van Quincy Bartens schampte de paal, maar de hardwerkende Zeeuwen trokken uiteindelijk toch een 0-0 gelijkspel over de streep.

Streekderby
Zaterdag 1 februari 2020 speelt Sliedrecht weer een streekderby. Op het eigen sportpark De Lockhorst wordt vanaf 14.30 uur aangetreden tegen de buren uit Papendrecht. Er is weer een zogenaamde derde helft georganiseerd, dus vanaf 14.00 uur tot ca. 19.30 uur is er een DJ en optredens van artiesten.