Eerste v.v. Sliedrecht bekert door tegen IJsselmeervogels

NOORDWIJK / SLIEDRECHT – Dinsdag 6 oktober 2020 trad Sliedrecht voor de eerste kwalificatiewedstrijd in de TOTO-KNVB beker aan tegen Noordwijk, een gerenommeerde ploeg uit de 2e divisie. In een uiterst spannende wedstrijd wist cupfighter Sliedrecht na verlenging een 2-3 overwinning te boeken.

Veel aanvallend initiatief
Sliedrecht liet al snel zien dat het niet kwam om weggespeeld te worden. Sterker nog, het toonde veel aanvallendinitiatief en wist na 10 minuten via Roy van ’t Hoog al op 0-1 te komen. Er ontspon zich een leuke en felle partij voetbal waarbij Sliedrecht nog een strafschop werd onthouden toen Dennis Verhoef onreglementair werd vastgehouden, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Op slag van rust kwam dan toch de gelijkmaker van Raïes Roshanali (1-1). Al met al een prima eerste helft tussen twee gelijkwaardige ploegen, met de beste kansen voor Sliedrecht, dat verdedigend weer prima in elkaar stak en geen kans weggaf.

Tekst gaat verder onder tweet.

Boeiend gevecht
Na de rust kwamen de gastheren, weliswaar met een buitenspel luchtje, al snel op 2-1, maar Sliedrecht ging onverdroten verder en bleef regelmatig kansen creëren. Na tien minuten strafte Luciano van Harlingen een misverstand in de Noordwijk verdediging snel af (2-2). Daarna bleef het een boeiend gevecht, waarbij Sliedrecht veruit de meeste aanspraak had op een overwinning gezien het aantal kansen. Noordwijk bleef tegen de hechte Sliedrecht defensie kansloos.

Feilloos binnengeschoten
In de laatste minuut van de eerste verlenging schoot Marciano Simonis vanaf de zestienmeterlijn een vrije trap feilloos binnen en leidde Sliedrecht met 2-3. Ondanks verwoede pogingen van Noordwijk hield Sliedrecht stand en behaalde een historische overwinning op een club uit de 2e divisie. Door dit resultaat wordt over drie weken in een thuiswedstrijd aangetreden in de grote TOTO KNVB bekercompetitie tegen IJsselmeervogels.

1 gedachte over “Eerste v.v. Sliedrecht bekert door tegen IJsselmeervogels”