Japans restaurant Oishi Fusion

Nieuwe stortgasmotor volgende week in gebruik

SLIEDRECHT / DORDRECHT – Volgende week wordt de gereviseerde/vervanging stortgasmotor en koelsysteem waarmee vanuit stortgas elektriciteit wordt geproduceerd bij de voormalige afvalstort Derde Merwedehaven in gebruik genomen. Dat bericht afvalbeheerder Indaver Nederland B.V. op vragen van Sliedrecht24.

De bestaande stortgasmotoren zijn in verband met leeftijd aan vernieuwing toe. (Foto via Merwedeheuvel.nl)

Derde Merwedehaven BV is een werkmaatschappij van Indaver Nederland B.V. Vanwege afgenomen stortgashoeveelheden werden capaciteiten gereduceerd. In week 28 is de eerste stortgasmotor vervangen. In september 2015 wordt de tweede stortgasmotor geplaatst en in bedrijf genomen.

Afgefakkeld
Tijdens de werkzaamheden zal er minder stortgas kunnen worden benut en zal tijdens werkuren stortgas worden afgefakkeld. “De verwachting is dat ondanks de werkzaamheden aan het in de omgevingsvergunning opgenomen minimale benuttingspercentage kan worden voldaan. Door de revisie/vervanging is tevens gegarandeerd dat aan de binnenkort aangescherpte NOx emissienorm vanuit het Activiteitenbesluit zal worden voldaan”, aldus valt te lezen op de website Merwedeheuvel

 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld