Eerste schaakteam boekt direct bruikbare zege

SLIEDRECHT – Net als vorig seizoen, toen de ban van het verliezen van de eerste ronde werd verbroken, wist het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht zaterdag 15 september 2018 haar eerste wedstrijd van het seizoen te winnen.

Kopman William Gijsen wist zijn op papier sterkere tegenstander keurig op remise te houden. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Na een spannende wedstrijd werd Souburg 1 nipt verslagen met 4,5-3,5. Teamleider Joost Stoker zag dat vooral de jonkies in zijn team het uitstekend deden. Aanvankelijk zag het er niet zo goed uit voor het Sliedrechtse vlaggenschip. Niels Mijnster kwam niet verder dan remise, terwijl Wim Pool een offday kende en ook debutant Arjan van der Leij greep mis.

Flink zweten
Na deze 0,5-2,5 achterstand leek een nederlaag aannemelijk, maar de Sliedrechtse jeugd rechtte de rug en lieten de Zeeuwen in de rest van de wedstrijd flink zweten. Zo wist kopman William Gijsen zijn op papier sterkere tegenstander keurig op remise te houden. Vervolgens liet Jorik Klein zien langzaam maar zeker weer in topvorm te komen door fraai te winnen.

Eerste wedstrijdpunt
Vervolgens was het Robert van Rekom die na een ingewikkeld eindspel zijn tegenstander uiteindelijk op de knieën kreeg. Bij 3-3 liet debutant Floris Verweij zien waarom hij niet voor niets in het eerste team is terechtgekomen. Na een goed gespeeld middenspel verkreeg hij winnend voordeel en door zijn winst was het eerste wedstrijdpunt een feit. Teunis den Rooijen boekte uiteindelijk – net als vorig seizoen – het bevrijdende en beslissende halfje. Door deze eerste zege kent Sliedrecht 1 dus een goede start van het seizoen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld