Eerste paal voor speellokalen en nevenruimte Johannes Calvijnschool

SLIEDRECHT – Jaren is erover gesproken en nu is het zover. Rond het middaguur is vrijdag 19 oktober 2018 de officiële eerste paal geslagen voor de bouw van twee speellokalen en een nevenruimte bij de Johannes Calvijnschool. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Onderwijs. 

Drie kinderen die jarig zijn, te weten Jonathan, Annemijn en Nathan, mochten helpen om de feestelijke paal daadwerkelijk in de grond te slaan. De kinderen en aanwezigen zongen het jarige drietal toe. (Foto Brenda Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De twee aan het bouwterrein grenzende groepen leerlingen mochten vrijdagmorgen een heilpaal versieren. Zij ondervinden gedurende de bouwperiode de meeste overlast. Een aantal kinderen was vrijdag na het middaguur getuige van het slaan van de eerste paal. 

Geschiedenis en geld
Drie jaar geleden reserveerde de gemeente Sliedrecht er geld voor. Een bedrag van € 475.000,– stond in 2015 in de stukken. Daarna kwam er een aanbesteding en bleek de bouw van de speellokalen twee ton duurder uit te vallen. Enige tijd lag het gesprek tussen de school en de gemeente daarna stil, nadat in het voorjaar van 2018 de schooldirecteur onverwacht kwam te overlijden. Bij de behandeling van de Kadernota 2019 kwamen de bouwplannen weer aan de orde. In de voorfase is er veel werk verzet door de gemeente, school(bestuur), adviesbureau en de aannemer De Vries en Verburg uit Stolwijk. In de herfstvakantie gaan de andere heipalen de grond in en medio maart 2019 is de oplevering.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld