Eerste korfbalteam Merwede/Multiplaat wint thriller van DES

DELFT / SLIEDRECHT – Vorige week boekte Merwede/Multiplaat een goede overwinning op Rust Roest. Tegen de christelijke korfbalvereniging Door Eendracht Sterk (DES) uit Delft was het zaterdag 18 januari 2020 van belang om de punten weer binnen te slepen om de aansluiting met de top te behouden. Wetende dat Fortis en Kinderdijk tegenover elkaar stonden. Er volgde een prachtige wedstrijd met veel strijd van beide kanten, veel doelpunten en uiteindelijk Merwede/Multiplaat als winnaar. In Delft werd het 26-28.

Voor DES was het ook belangrijk om de aansluiting bovenin te houden. Er stond vooraf dus veel op het spel. Hier is Merwede/Multiplaat-speler Mariëtte van der Sman in scoringspositie. (Foto Bernadette Struijk)

Binnen twintig seconden had DES al een vrije bal gekregen, die ze ook wisten te verzilveren, waarmee ze de scoren openden. Merwede/Multiplaat pareerde deze snelle voorsprong en kon bij de vakwissel gelijk ook zelf de eerste voorsprong noteren, waarna DES weer gelijk trok.

In slotakkoord
De eerste helft kwamen beide ploegen niet van elkaar los. Tot 6-6 nam Merwede/Multiplaat continue het initiatief. Tot 11-11 lag dit weer bij DES. Pas in de slotminuten van de eerste helft kon Merwede/Multiplaat pas het eerste gaatje slaan van twee punten. Toch was het slotakkoord voor de thuisploeg. Met nog tien seconden op de klok loste DES een schot. Beide ploegen konden de rebound eigenlijk niet goed verwerken waardoor een ‘frommelbal’ uiteindelijk in de zoemer de ruststand bepaalde: 15-16.

Kat- en muisspel
Na rust ging het publiek er eens goed voor zitten na het doelpuntenfestijn van de eerste helft. Er vielen wat minder punten, maar het bleef tot het laatst ontzettend spannend. Merwede/Multiplaat wist de score te openen in de tweede helft en kon daarmee het gaatje weer naar 2 verschil trekken. Een minuut later stond het echter alweer gelijk en kon het kat-en-muisspel weer opnieuw beginnen. Beide ploegen konden ook in de tweede helft niet van elkaar loskomen. 18-18, 19-19 , 20-20 etc. waarbij ook steeds het initiatief verschoof.

Spanning voelbaar
Pas bij 24-22 was het gat van twee weer op het scorebord terug te vinden, dit keer in het voordeel van DES. Ook Merwede/Multiplaat vond de kracht om dit binnen twee minuten weer recht te trekken. De laatste vijf minuten gingen in en de spanning werd voelbaar, de gemoederen langs de kant liepen ook wat hoger op. In het veld wisten de spelers echter de rust te bewaren en gingen stug door met wat ze de hele wedstrijd hebben gedaan namelijk scoren. Merwede/Multiplaat pakte na de 24-24 gelijkmaker meteen door naar 24-25. DES maakte nog 25-25 gelijk maar kon niet meer voorkomen dat Merwede/Multiplaat een gaatje van drie punten wist te slaan. Dit gat bleek de genadeklap voor de thuisploeg. Ze wisten nog eenmaal te scoren, maar Merwede/Multiplaat speelde de wedstrijd geduldig uit. Volgende week is de laatste speelronde voor de ‘heenwedstrijden’, voordat de korfbalclub zich gaat opmaken voor de returns. In sporthal De Stoep komt KOAG uit Krimpen aan den IJssel op bezoek. De wedstrijd begint om 18.50 uur.