Eerste examenuitslagen leerlingen Griendencollege binnen

SLIEDRECHT – Middelbare scholieren die eindexamen hebben gedaan, krijgen donderdag 10 juni 2021 te horen of ze in één keer zijn geslaagd. Ook bij het Griendencollege zijn de eerste examenuitslagen binnen.

Van de leerlingen van het Griendencollege die al zeker een diploma hebben gehaald, is één leerling cum laude geslaagd. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

In de theoretische leerweg is na het eerste tijdvak 81% geslaagd. Daar moet dan wel bij worden vermeld dat een aantal leerlingen ervoor heeft gekozen een of meerdere vakken in een tweede tijdvak te doen. Deze mogelijkheden is leerlingen in dit coronajaar extra geboden, zodat zij een langere voorbereidingstijd krijgen. De leerlingen hebben bovendien nog een herkansingsmogelijkheid en mogen dit jaar zelfs een vak wegstrepen. “Het huidige percentage zegt ons nu daarom nog niet zoveel, maar we weten in elk geval dat het definitief aantal geslaagden zeker nog zal stijgen. Voor een goede analyse is het nu nog iets te vroeg, maar zodra alle percentages bekend zijn, gaan we uiteraard kijken in hoeverre leerlingen onevenredig hinder hebben ondervonden in dit lastige schooljaar. Daarna volgt de benchmark met eerdere jaren”, zegt directeur Nick van Bennekom van het Griendencollege tegen online krant Sliedrecht24. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld