Eerste elftal v.v. Sliedrecht wint KNVB districtsbeker Zuid I

VLIJMEN / SLIEDRECHT – De KNVB districtsbeker Zuid I is zaterdag 9 juni 2019 in handen gekomen van het eerste elftal van v.v. Sliedrecht. De wedstrijd werd op neutraal terrein gespeeld in Vlijmen bij de v.v. Haarsteeg. Sliedrecht speelde tegen RKSV Heeze en het werd 2-2 in reguliere speeltijd.

Het winnende elftal van v.v. Sliedrecht. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Na een enerverende wedstrijd zonder al te goed voetbal werd uiteindelijk de beker mee naar Sliedrecht genomen. Na 90 minuten was de stand 2-2 en ook de verlenging bracht geen winnaar, dus moest de beslissing vallen via strafschoppen.

Beter voetballende ploeg
In de eerste helft zorgden Sjoerd v.d. Waal en Dennis Verhoef voor een 2-0 voorsprong, die al voor rust werd weggepoetst door de fysiek sterke en snelle spits Ivo Moerenhout die de Sliedrecht defensie twee maal te snel en te slim af was (2-2). Gedurende de gehele wedstrijd was Sliedrecht de beter voetballende ploeg, maar had moeite om de sterk verdedigende tegenstander stuk te spelen. En lukte dit dan, stond daar steeds weer de uitstekende doelman Vincent Jansen die vooral in de slotfase zijn ploeg zeker drie of vier keer behoedde voor een nederlaag.

Tekst gaat onder videotweet verder.

Drukke en belangrijke weken
Ook de verlenging bracht geen uitsluitsel zodat de beslissing moest komen van de penalty stip. Uiteindelijk trok Sliedrecht hierbij aan het langste eind door met 4-3 te winnen. Een historische gebeurtenis voor de v.v. Sliedrecht die nog nooit eerder deze prestatie had binnengehaald. Het zijn drukke en belangrijke weken voor het eerste team van de v.v. Sliedrecht. Voor de volgende ronde van de nacompetitie treedt Sliedrecht dinsdagavond 11 juni 2019 om 20.00 uur op sportpark De Lockhorst aan tegen Roda’46 uit Leusden. Mocht deze wedstrijd ook worden gewonnen dan speelt Sliedrecht zaterdag 15 juni 2019 op nog onbekend neutraal terrein de finalewedstrijd voor promotie naar de Hoofdklasse.