Eerste elftal Sliedrecht zonder moeite naar bekerwinst

SLIEDRECHT – In de eerste van drie bekerwedstrijden heeft het eerste elftal van voetbalvereniging Sliedrecht zaterdag 2 september 2017 met 4-1 gewonnen van CVV Zwervers. De zondag tweede klasser uit Capelle a/d IJssel bleef lange tijd in de race, maar moest in de slotfase toch capituleren tegen een veel sterker Sliedrecht, dat zonder de geschorste Breidel, Verhoef en van ’t Hoog aantrad.

Ahmed Kelifa scoort eerste goal voor Sliedrecht. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

In de eerste 10 minuten verzuimde Sliedrecht al direct om een ruime voorsprong te nemen. Doelpogingen van Ahmed Kelifa (over het doel), Sjoerd v.d. Waal (schot op de paal) en Danny van Laarhoven (over het doel), hadden een beter lot verdiend. Bijna halverwege de eerste helft, toen keeper Matthijs Donatz nog niets te doen had gehad en vaak als elfde veldspeler fungeerde, bracht een dekkingsfout in het hart van de Sliedrecht-verdediging de snelle Yannik Ponit alleen voor de Sliedrecht goalie en faalde niet (0-1).

Muur van spelers
Sliedrecht ging onverdroten verder met aanvallen, maar de gasten hielden veel mensen achter de bal en bezorgde Sliedrecht moeite om de muur van spelers rond het zestien meter gebied te doorbreken. Bovendien leek de Zwerver- doelman alle ballen aan te trekken, want steeds belandde de doelpogingen recht in zijn handen. Acht minuten voor de theepauze kopte Ahmed Kalife dan toch een prima voorzet van Danny van Laarhoven binnen (1-1).

Kansen morsen
De tweede helft gaf eenzelfde beeld: een sterk aanvallend Sliedrecht dat moeite had om openingen te vinden. Na een klein kwartier toch de verdiende voorsprong, want bij een vloeiende aanval tussen Adelino, van Harlingen en Coen v.d. Waal, werd laatstgenoemde gevloerd en kon Sjoerd v.d. Waal de toegekende strafschop benutten (2-1). Vanaf dat moment was de Zwervers eigenlijk leeg gespeeld, alhoewel de snelle spits Ponit nog een keer dicht bij een doelpunt was. Sliedrecht bleef kansen morsen en verzuimde telkens verder uit te lopen. Totdat invaller Aron de Keyzer in de 88e minuut een dribbel simpel afrondde (3-1) en Sjoerd v.d. Waal in blessuretijd zelfs de 4-1 binnenschoot.

Wedstrijden
Een verdiende overwinning van Sliedrecht dat toch te veel kansen op een hogere score liet liggen. De andere wedstrijd in de poule bij Sliedrecht, die tussen Hardinxveld en Nw.Lekkerland, werd met 1-2 door Nieuw-Lekkerland gewonnen. Zaterdag 9 september 2017 gaat Sliedrecht op bezoek bij Nieuw-Lekkerland en speelt derde wedstrijd zaterdag 16 september 2017 in en tegen Hardinxveld. Dinsdag 5 september 2017 speelt Sliedrecht nog een oefenwedstrijd op de eigen Lockhorst tegen Wit-Rood-Wit, aanvang 20.00 uur