Eerste elftal Sliedrecht verslikt zich in Brielle

DORDRECHT/SLIEDRECHT –  In het kader van het Zilveren Krab Toernooi, dat de voetbalvereniging Oranje Wit organiseert, speelde Sliedrecht dinsdagavond 22 augustus tegen 1e klasser Brielle. Een 3-2 nederlaag betekende dat Sliedrecht zaterdag 26 augustus 2017 de troostfinale mag spelen tegen v.v. Woudrichem.

In een startopstelling, waarin Michael Bommeleyn samen met Bas van Stokkom in het centrum van de verdediging opereerde, was Sliedrecht de tegenstander op alle fronten de baas. Met vlot aanvallend spel creëerde Sliedrecht een handvol kansen, waarbij Mike Langerak, Roy van ’t Hoog en Aron Keyzer de ploeg van Michel Langerak een voorsprong hadden moeten geven. Halverwege de eerste helft, toen Brielle voor de eerste keer voor het doel van Mathijs Donitz opdook, was het uit een onoverzichtelijke situatie ook meteen prijs en scoorde Brielle 1-0.

Dik verdiend
Kort voor rust liet Sliedrecht wel zien waar het recht op had. Eerst schoot Bommeleyn vanaf 25 meter een vrije trap fraai binnen (1-1). Luttele momenten kater rondde Mike Langerak een voorzet van de opnieuw verrassend goed spelende Danny van Laarhoven af  (1-2). Een dik verdiende voorsprong bij rust die eigenlijk groter had moeten zijn.

Fellere tegenstander
Na de theepauze, bracht Brielle een 6-tal nieuwe spelers in het veld hetgeen een ander beeld van de wedstrijd te zien gaf. Een veel fellere tegenstander die zelfs niet schroomden om enkele fikse charges uit te delen met gele kaarten als gevolg. Een snoeihard afstandsschot van Danny van Laarhoven werd prima verwerkt door de Brielle-doelman. Dit was eigenlijk het enige noemenswaardige wapenfeit van Sliedrechtse zijde in de tweede helft. Brielle controleerde de rest van de wedstrijd en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte (2-2)  en trok zelfs in de slotfase de volle winst naar zich toe (2-3). Door dit resultaat speelt Sliedrecht zaterdag om 13.30 uur de troostfinale tegen v.v. Woudrichem, dat met 5-1 verloor van gastheer Oranje Wit. Om 16.00 uur volgt de finale tussen Oranje Wit en Brielle.