Eerste burger De Vries geeft officieel startsein bouw De Burgemeester

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Dit moest en zou uiteraard de burgemeester doen. En zo gebeurde. Maandagmiddag 3 april 2023 gaf eerste burger Jan de Vries (CDA) het officiele startsein voor de bouw van appartementencomplex De Burgemeester in wijk Baanhoek-West in Sliedrecht-West. De bouw van bijna dertig appartementen.

Het plaatsen van een kozijn was de officiële handeling, die burgemeester Jan de Vries verrichtte samen met het echtpaar Ton en Annie van der Hel, toekomstige bewoners van het appartementencomplex. De Vries deed de besturing van de bouwlift, een werknemer hielp mee met plaatsen en Ton van der Hel sloeg wat later een spijker. (Foto Peter Donk / Sliedrecht)

Voor de handeling waren alle kopers van een woning in het te realiseren gebouw uitgenodigd. Er zijn 28 woningen, luxe en duurzame huizen, verkocht. Voor één huis, dat nog niet was verkocht, is een optie tot koop. Ontwikkelaar voor De Burgemeester is BPD en aannemer Gebr. Blokland. Met de bouw wordt volgens de ontwikkelaar de diversiteit aan woningen in wijk Baanhoek-West vergroot, bouw voor jongeren en senioren. Het is één van de laatste woningbouwprojecten binnen de nieuw aangelegde woonwijk.

Tekst gaat verder onder schetstekening.

Het appartementengebouw komt in de wijk Baanhoek-West. (Schetstekening ontwikkelaar BPD)

Onzekere tijd
De ontwikkeling van De Burgemeester begon in 2020 toen ontwikkelaar BPD en aannemer Gebr. Blokland om de tafel gingen zitten. Ontwikkelaar BPD bericht dinsdag eind 2021 dat afspraken waren en dat er kon worden ‘aangemeld voor de projectfase’. In minder dan twee maanden tijd was zeventig procent van de appartementen verkocht. Vrijdag 1 juli 2022 kregen de toekomstige bewoners het bericht dat de bouw van hun appartement door zou gaan. Maar korte tijd later was het de vraag of de bouw nog kon doorgaan. Dat kwam door de stijgende prijzen na het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Ontwikkelaar en bouwer besloten door te zetten en eind 2022 kon worden gestart met de bouw. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Water
Kort na aanvang waren er problemen met het grondwater. Voor de warmtepompen werd er geboord. Door verticale drainage kwam echter het grondwater omhoog en werd de bouwplaats een modderpoel. De bouw werd zelfs even stilgelegd en er werd gezocht naar een oplossing voor het probleem. De aannemer besloot eerst heipalen aan te brengen. Inmiddels ligt de bouw weer op schema en komende weken begint het metselwerk voor de gevels. Het hoogste punt van De Burgemeester wordt rond de zomervakantie verwacht. In het najaar volgt de afbouw en begin 2024 staat de oplevering van de bijna dertig woningen gepland. 

2 gedachten over “Eerste burger De Vries geeft officieel startsein bouw De Burgemeester”

  1. baanhoek west had 8 x verkocht kunnen zoveel vraag is er.
    logisch dat ze dit bouwen.
    er is meer als sociale huurwoningen in sliedrecht.
    wat niet wil zeggen dat ze dit ook moeten bouwen, maar er moeten ook woningen gebouwd worden in deze prijsklasse.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld