‘Eenzaamheid onderdeel van gezondheidsbeleid’

SLIEDRECHT – Eenzaamheid wordt onderdeel van het nieuwe plan voor het gezondheidsbeleid dat dit jaar, in 2019, wordt opgesteld. De Adviesraad Sociaal Domein Sliedrecht wordt daarbij betrokken, staat in het Jaarverslag 2018 van de raad. Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sociaal, Zorg en Welzijn stuurde het verslag maandag 11 februari 2019 naar de gemeenteraad. 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich volgens Stichting Welzijnswerk Sliedrecht sterk eenzaam. Hoeveel mensen in Sliedrecht dit betreft, is niet bekend. 

Uit een reactie op het College Uitvoeringsprogramma blijkt verder dat als het gaat om ‘ontmoeten en verbinden’ bij de samenleving de kerken worden overgeslagen. “Wij vinden dit een gemiste kans, want ongeveer 50% van de Sliedrechtse bevolking is christelijk. Verder moeten wat ons betreft alle Sliedrechtse sportverenigingen aangemoedigd worden om een afdeling voor aangepaste sporters te hebben. Een lokale aanpak werkt ons inziens beter dan een regionale benadering via de stichting Hattrick”, staat in het Jaarverslag 2018.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld