Eenvoudige overwinning Sliedrecht begin van nieuw bekeravontuur

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – In de groepsfase van de KNVB districtsbeker is Sliedrecht zaterdag 31 augustus 2019 begonnen aan een nieuw bekeravontuur. Op sportpark De Lockhorst werd Geinoord Nieuwegein (2e klas) met 5-0 teruggewezen.

Sliedrecht verdediger Yassine Belghar glipt opnieuw langs zijn tegenstander. (Foto Patrick Leeflang Fotografie)

Ondanks een waslijst aan geblesseerde spelers wist Sliedrecht, dank zij de bredere selectie in vergelijking met vorige jaren, een goed elftal in te zetten in deze eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Het spel was niet geweldig, maar tegen deze relatief zwakke tegenstander ook niet beslist noodzakelijk.

In de verre hoek
Met een hoog baltempo wist Sliedrecht binnen zes minuten al een 2-0 voorsprong op te bouwen. Na vier minuten krulde spits Quincy Bartens vanaf links de bal in de verre hoek (1-0) en ronde Marciano Simonis twee minuten later een trekbal van Anthony Fortes Furtade prima af (2-0). Tegenstander Geinoord kon hier nauwelijks iets tegenover stellen en bleef vastgepind op eigen helft. Na de snelle opening nam Sliedrecht wat gas terug, maar bleef wel de wedstrijd controleren.

Meer mogelijkheden
Veel kansen kwamen er niet na de overrompelende start, maar de laatste tien minuten voor rust kwamen er meer mogelijkheden en liep Quincy Bartens zijn tweede en Sliedrechts derde doelpunt binnen op een goede voorzet van Yassine Belghar (3-0).

Juiste richting ontbrak
De tweede helft leverde meer kansen op maar de juiste richting ontbrak veelal. Na de gebruikelijke wissels na ongeveer een uur spelen liep Sliedrecht na 70 minuten verder uit via Danny van Laarhoven en zorgde Marciano Simonis vlak voor het eindsignaal voor de eindstand (5-0). Een gemakkelijke overwinning tegen een niet al te sterke tegenstander. Zaterdag 7 september a.s. speelt Sliedrecht de tweede voorronde wedstrijd voor de beker in Oosterhout tegen zondag tweedeklasser T.S.C., aanvang 17.00 uur