E2 bewijst zichzelf een slechte dienst

SLIEDRECHT – Met twee licht geblesseerde spelers trad Sliedrecht E2 zaterdag 19 maart 2016 aan tegen IFC E1. Dat het team uit Hendrik Ido Ambacht naar sportpark De Lockhorst was gekomen om 3 punten op te halen, werd snel duidelijk.

Verlies voor E2 van v.v. Sliedrecht tegen de ploeg uit Ambacht. (Foto via Richard Boekweit)

Door slap verdedigen en pover aanvalsspel was het volgens de club niet de vraag of IFC E1 zou scoren, maar meer wanneer zij dat zouden doen. Toen zij de 0-1 uiteindelijk maakten, was het juist Sliedrecht dat hen nog verder in het zadel hielp door een corner slecht te verwerken en deze achter hun eigen doelman Jefta Teeuw te koppen.

Rebound
Nog maar koud in het veld bracht Julius Gort de stand op 1-2 door precies op het goede moment de bal langs de Ambachtse doelman te tikken. Nog voor rust nam IFC alle spanning weg door 1-3 te maken na slecht uitverdedigen aan Sliedrechtse zijde en 1-4 te maken toen de bal bij een vrije trap eerst op de paal knalde, maar de rebound genadeloos werd binnen ‘gewandeld’.

Door ondergrens
In de 2e helft verdedigde Sliedrecht beter maar was het aanvalsspel nog altijd onvoldoende, dat Dyon Boekweit nog wel de 2-4 maakte in de slotfase deed niets meer af aan de terechte winst van IFC E1. Sliedrecht E2 doet daarmee zeer slechte zaken in de strijd om het kampioenschap en zag concurrent VVGZ E2 tot op 1 punt naderen. Trainer Henk van ’t Hoog zei na afloop van de wedstrijd dat hij dit team zaterdag door de ondergrens heen heeft zien zakken en noemde dit verlies ‘een collectief falen’.