DWF laat iedereen gezond strijden voor medaille tijdens Zwem4daagse

SLIEDRECHT – Zwem en polovereniging Door Water Fit (DWF) organiseert van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli 2022 de 52e Zwem4Daagse in bronbad De Lockhorst. Deelnemers kunnen vier dagen lang verdeelde over vijf dagen verschillende afstanden zwemmen.

Deelnemers zwemmen wel elke dag minimaal dezelfde afstand. Als alle stempels binnen zijn, ontvangen zij een PlonsPakket en de felbegeerde medaille. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“We zijn blij dat we ook dit jaar weer de Zwem4daagse kunnen organiseren”, zegt bestuurslid Ingeborg van Neerbos van DWF, “Dit evenement hoort gewoon bij DWF.” “Net zoals vorig jaar september hadden we graag weer aangesloten bij de Maarten van der Weijden Foundation”, vertelt Peronne van Kooij-Kraaijeveld. 

Meer jongeren
DWF heeft een vaste ploeg van vrijwilligers. Van Kooij: “Daar zijn we ontzettend blij mee en trots op. Helaas hebben we, net zoals veel andere verenigingen, een tekort aan vrijwilligers. Twee van onze bestuursleden zijn openwaterzwemmers en zwemmen tijdens de Nationale Zwem4daagseweek in Kroatië. Ook een leuke uitdaging!” Het verschuiven van de Zwem4daagse is volgens haar de beste oplossing voor alle zwemliefhebbers. “Deze twee bestuursleden steken dan ook hun handen uit de mouwen. We hopen dat door de zwem4daagse ook weer meer jongeren gaan sporten. Uiteraard zijn ook ouderen en alles wat daar tussenin zit ook van harte welkom!”, aldus Van Kooij.

Zwemmogelijkheden
Iedereen mag meedoen aan de Zwem4Daagse. Bijvoorbeeld families die graag samen een sportieve uitdaging willen aangaan. Kinderen zwemmen 250m of 500m. Volwassen 500m, 1000m of 2000m per dag. “Uiteraard mag je altijd je eigen grenzen verleggen”, vervolgt Van Kooij, “Zo zwom vorig jaar één van onze jeugdleden elke avond meer banen dan de avond ervoor. De energie die hij uitstraalde en liet zien, daar doe je het als organiserende vereniging voor.” De werkende zwemmer of ochtendsportieveling kan ’s ochtends banen zwemmen tussen 07.00 – 09.00 uur. Is het ‘s ochtends al spitsuur, dan kun je ook ‘s avonds tussen 19.00 – 20.30 uur zwemmen.  Zowel het binnenbad, buitenbad als het recreatiebad zijn open en zijn vijf dagen toegankelijk gedurende de openingstijden voor mensen die meedoen aan de Zwem4daagse. Vrijdag 1 juli wordt de Zwem4Daagse afgesloten met het traditionele Stuivertje Duiken.

Kosten en aanmelden
Voor deelname aan de Zwem4daagse hoef je niet persé lid te zijn van DWF. De kosten voor deelname aan de Zwem4Daagse zijn € 10,– voor DWF-leden en € 12,– voor niet-DWF-leden. Daarbij zit de entree voor het zwembad inbegrepen. Mensen die deel willen nemen aan de Zwem4Daagse, kunnen zich hier online aanmelden via of bij de balie van bronbad De Lockhorst. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld