DWF heren 2 houdt punten in eigen huis

SLIEDRECHT – DWF waterpolo heren 2 speelden zaterdag 11 november 2017 een competitiewedstrijd tegen De Vliet in de Lockhorst te Sliedrecht. Na een spannende waterpolowedstrijd wist DWF zich uiteindelijk naar de eerste overwinning van het seizoen te vechten. De eindstand en het spelverloop weerspiegelt de spanning, aangezien het 10-9 werd in het voordeel van DWF.

Heel makkelijk was het niet voor de heren van DWF, maar door samen te blijven geloven in de winst en het volgen van de besproken strategie werden de eerste punten van het seizoen gepakt. (Foto DWF)

In de eerste periode was het vooral afwegen en kijken wat de tactiek was van de tegenstander. De score werd geopend door de tegenpartij en kort hierna keek DWF zelfs tegen een 0-2 achterstand aan.

Afstand
Vanaf dat moment begon DWF terug te vechten en werd de verdediging van De Vliet omspeelt door de snelle Marco Slieker, die vervolgens de 1-2 binnenschoot. De Vliet liet zich echter niet zomaar van de wijs brengen en scoorde snel hierna de 1-3. Als antwoord hierop wierp Nick Raimond van een behoorlijke afstand een fraaie bal in het doel, waardoor het 2-3 werd. De Vliet was hier echter niet van onder de indruk en na de eerste periode stond de tussenstand dan ook op 3-5. DWF bleef echter kalm en besloot de nodige wissels door te voeren.

Fraaie reddingen
De tweede periode werd duidelijk hoe graag beide teams wilde winnen. Er werd hard gevochten voor balbezit en er werd door beide teams niet gescoord totdat Marco Slieker daar een einde aan maakte en de 4-5 op het scorebord noteerde. Na enkele fraaie reddingen van doelman Pascal van Meeteren konden de heren van DWF weer gelijk komen door een hard worp van Joris Kaaks (5-5). De heren van de Vliet lieten het hier echter niet bij zitten en besloten vol op de aanval in te zetten. Dit resulteerde in 2 doelpunten snel achter elkaar waardoor de heren van DWF weer tegen een achterstand aankeken. 

Door verdediging
De derde periode begon en de strijdlust van beide teams was nog steeds onverminderd hoog. Dit viel op te merken aan de vele U20’s (tijdstraffen) die zijn uitgegeven voor het eerste doelpunt viel in de derde periode. Uiteindelijke lukte het de heren van De Vliet om door de verdediging van DWF te breken en scoorde zij snel achter elkaar de 5-8 en de 5-9, wat ook de tussenstand was na de 3e periode.

Vermoeid
De vierde periode was de periode waar DWF op gewacht had, hier moest het gebeuren en hier zou alles uit de kast worden gehaald. De heren van De Vliet waren vermoeid en de heren van DWF werden alsmaar sterker en sneller. De heren van DWF waren dan ook zelfverzekerd om minimaal hun eerste punt van het seizoen binnen te slepen.

Mislukte aanval
Kort na het fluitsignaal veroverde DWF te bal en werd er netjes rondgespeeld om ruimte te maken. Dit resulteerde in het snelle doelpunt van Matthijs Zwartbol waarop gehoopt werd. DWF hield zich sterk en kon de bal weer snel veroveren na een mislukte aanval van De Vliet. Het was echter keeper Pascal van Meeteren die DWF door een sterke 4e periode heen loodste. De bal werd goed rondgespeeld en Pieter-Jan Kraaijeveld wist dit af te maken door de 7-9 te noteren. DWF begon te merken dat zij nog voldoende energie hadden en dat De Vliet al op reserves speelde.

Focus
Door mooie counters uit voeren kon de bal naar Joris Kaaks worden gespeeld die deze vervolgens met een fraaie stuiterbal het doel in wierp en de keeper van De Vliet kansloos liet (8-9). DWF bleef focus houden op de winst en ook het publiek begon zich achter de thuisploeg te scharen. Er werd enorm hard gewerkt om openingen te creëren en te voorkomen dat de tegenstander kon scoren. Met nog 2 minuten op de klok wist Pieter-Jan Kraaijeveld de score gelijk te trekken (9-9) waarna nog 2 spannende minuten zouden volgen.

Kansloos achterlaten
Na een afgekeurd doelpunt van Nick Raimond voelde DWF dat er meer in zat dan een gelijkspel en bleef DWF jagen op de winst. Uiteindelijk was het Marcel Lans die de winnende goal wist te maken. Door een goede afleidende actie van Pieter-Jan Kraaijeveld kon Lans de bal in het hoekje leggen en de keeper kansloos achterlaten. De wedstrijd ging op en neer en DWF was dan ook opgelucht en blij toen het eindsignaal klonk. Het feestje werd dan ook goed gevierd in en rondom het bad en DWF hoopt dat deze wedstrijd de ommekeer in zal luiden in de competitie.

Een reactie plaatsen