Duurzaamheidsestafette voor bedrijven

SLIEDRECHT / REGIO – De gemeenten in de Drechtsteden beginnen dit voorjaar samen met Stichting Stimular een duurzaamheidsestafette voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Dat meldt de gemeente Sliedrecht woensdag 3 februari 2016. De stichting bekijkt hoe een bedrijf scoort op bepaalde milieu-aspecten en geeft het bedrijf vervolgens besparingstips. Het deelnemende bedrijf geeft daarna het estafettestokje door aan een ander bedrijf in de regio.

Deelname is gratis. Bij de bedrijven die meedoen, komt een medewerker van Stimular langs. Zo meldt de gemeente. De medewerker bekijkt het gebouw en de werkprocessen en vult de ‘Milieubarometer’ in. Dat kost het bedrijf volgens de gemeente een paar uur. Daarna is volgens de gemeente in één oogopslag te zien hoe het bedrijf scoort op diverse milieuaspecten, zoals energieverbruik, CO2-uitstoot, water, afvalstromen, transport en papierverbruik. Achteraf ontvangen de deelnemers een lijst met besparingsmaatregelen.

Aanmelden
Bedrijven kunnen tot het einde van het kalenderjaar gebruik blijven maken van de ‘Milieubarometer’. De gemeente laat weten, dat verlenging na deze periode mogelijk is tegen 65 euro per jaar (prijspeil 2016, excl. BTW). Aanmeldingen lopen via Anouk Schrauwen van Stimular, e-mail: [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld