Duurzaamheid levert extra banen op bij ASVZ

SLIEDRECHT – De stap van zorgorganisatie ASVZ naar duurzaamheid om de rekening van energie te verlagen, is zo’n succes dat geld naar extra banen gaat. Veertien in totaal. “Het geld dat daarbij wordt bespaard, zetten we direct in voor waar het echt om draait, namelijk goede zorg”, zegt voorzitter Wim Kos van de Raad van Bestuur van ASVZ, “Het is zo’n groot succes dat we hebben besloten om nog meer locaties te verduurzamen. Dit betekent dat we 14 nieuwe fte’s kunnen inzetten voor de dagelijkse zorg.” 

Locatie Merwebolder. ASVZ beleefde maandag 13 november een mijlpaal. De verduurzaming van de eerste vier locaties was een feit onder meer op de locaties Merwebolder en Prisma. Op daken van ASVZ liggen ruim 5.000 panelen. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

De verduurzaming is niet alleen financieel gunstig. Het betekent ook dat ASVZ jaarlijks bijna 1.000 ton CO2-uitstoot bespaart. Om zoveel te compenseren zou je meer dan 170 voetbalvelden vol grote bomen moeten planten. Een flinke impact dus.

Bewustwordingscampagne
Om nog meer te bereiken gaat ASVZ ook bewustwording over duurzaamheid bevorderen bij cliënten, medewerkers en hun omgeving. Er is daarom speciaal voor de zorgorganisatie een bewustwordingscampagne ontwikkeld. Dinsdag 12 december 2017 maken cliënten en medewerkers van ASVZ kennis met superheld Buzz de Bever en zijn duurzaamheidsteam. In de maanden daarna nemen Buzz en zijn vrienden hen mee via diverse ludieke en educatieve opdrachten in een spannend avontuur.

Een reactie plaatsen