‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’

SLIEDRECHT – Rivas Zorggroep gaat actief aan de slag met beter en duurzamer eten en drinken voor de bewoners van verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht. Rivas is namelijk één van de twaalf deelnemers in het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel van stichting Diverzio. Dat meldt Rivas maandag 28 november 2016.

Rivas Zorggroep doet mee aan het landelijke programma Duurzaam en Gezond aan Tafel van stichting Diverzio. (Foto Rivas Zorggroep)

“De deelnemers aan de eerste masterclass Duurzaam en Gezond aan Tafel werden in november op De Zellingen-locatie Rijckehove gastvrij ontvangen met gebak uit eigen bakkerij. Gedurende de dag maakten de deelnemers kennis met elkaar, met de te volgen stappen en met de successen uit de eerste lichting van het programma. Tussendoor nam de groep letterlijk een kijkje in de keuken. ”, vertelt Rivas. “We vinden het als organisatie belangrijk om onze bewoners smakelijk te laten eten’, zegt Harm Knijff, hoofd Hotelservices bij Rivas. “Het is mooi dat we op deze manier kunnen leren van collega-organisaties en dat we handvatten krijgen om hiermee aan de slag te gaan. Wanneer we onze maaltijden nog beter afstemmen op onze bewoners, zal er ook nog minder eten blijven liggen en worden weggegooid. Een mooie bijkomstigheid”, vindt Rivas.

Ambities
“Tijdens de masterclass werd ook uitgebreide informatie gegeven over de vier speerpunten van het programma: duurzame inkoop, het voorkomen van voedselverspilling, maaltijdtevredenheid én een positief financieel plaatje. De deelnemers kregen onder meer methoden aangereikt, waarmee ze in hun eigen organisatie aan de slag kunnen”, laat Rivas weten. Knijff: “De methoden kunnen we, bij succes in de verpleeghuizen Waerthove en Lingesteyn in Leerdam, snel, eenvoudig en gemakkelijk implementeren op alle andere Rivas-locaties. Iets wat we zeker gefaseerd zullen uitvoeren.” “Voor de volgende masterclass, begin februari, moeten de deelnemers hun huidige situatie en ambities in kaart hebben gebracht. Aan het eind van het programma hoopt elke deelnemende zorginstelling, ziekenhuis, ouderenzorg of GGZ, dan een fikse besparing te hebben gerealiseerd”, aldus Rivas.

Financiële bijdragen
Duurzaam en Gezond aan Tafel wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Stichting De Friesland, regionale Rabobanken en Diverzio.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld