Duik in ‘Week van Ons Water’ in Nationaal Baggermuseum

SLIEDRECHT – Als je meer wilt weten over onze veiligheid en wateroverlast ga dan naar het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht. Van woensdag 12 tot en met zaterdag 22 oktober 2016 is de BaggerPraktijkTuin open, behalve op zondag en maandag. Het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk doet ook mee aan de ‘Week van Ons Water’. 

Tijdens de nationale Week van Ons Water van woensdag 12 tot en met woensdag 19 oktober 2016 zijn in het hele land uitjes en activiteiten om ons water beter te leren kennen.

Nederland is goed beschermd tegen water, maar blijft kwetsbaar. Water is vaak onze vriend, maar soms ook onze vijand. Door de klimaatverandering zijn we kwetsbaarder dan we denken. Hoe veilig zijn we achter onze duinen en dijken? Wat doet Nederland aan watermanagement? 

BaggerPraktijkTuin
Bagger een sloot uit of kruip achter de sleephoppersimulator en laat zien hoeveel zand jij kunt opzuigen in een minuut. Er zijn 16 interactieve werkstations in de tuin. Deze zijn geschikt voor bezoekers vanaf 8 tot 88 jaar. En als je daarmee klaar bent, kun je ook nog binnen de tentoonstelling “Strijd tegen het water” bekijken. Daar zie je hoe Nederlanders in de tijd hebben leren omgaan met de kans op overstromingen. Dan zie je waarom baggeren zo belangrijk is voor de waterveiligheid van Nederland.

Selfie
Tijdens de herfstvakantie kun je ook nog deelnemen aan de wedstrijd van de Rabo Museumkidsweek. Zoek de Museum-kids-mascotte Tikkit op de best bewaarde plek in het Nationaal Baggermuseum en maak een selfie. Als je deze selfie upload via Museumkidsweek maak je kans op mooie prijzen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld