Ds. Van Dijk wordt parttime aan Gereformeerde Kerk vrijgemaakt verbonden

SLIEDRECHT – Ds. Geert van Dijk wordt predikant van de samenwerkende gemeenten NGK/GKv te Sliedrecht. Zondag 15 november 2020 wordt er in de morgendienst, die om 09.30 uur begint, speciale aandacht geschonken aan het feit dat Van Dijk, momenteel predikant van de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) te Sliedrecht, tevens parttime zal worden verbonden aan de plaatselijke Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv). Dat maakt Hans van Steenis, scriba GKv Sliedrecht, maandagavond 9 november 2020 bekend.

Predikant Geert van Dijk. (Eigen foto)

Beide kerken zijn op weg naar hereniging en in deze fase van dat proces is deze stap volgens de scriba tekenend voor de goede voortgang van de groei naar eenheid. “Nadat ds. A.J. Holsappel (predikant GKv, Elimkerk -red.) in december 2019 uit Sliedrecht vertrok naar de NGK/GKv gemeente te Nijverdal heeft er een bezinningsproces plaatsgevonden met als uitkomst dat er voldoende draagvlak is in beide gemeenten om deze stap te zetten”, schrijft Van Steenis. In de feestelijke dienst komende zondag, die in het kerkgebouw van de NGK De Ontmoeting aan de Jacob Catsstraat en via de livestream (YouTube) wordt uitgezonden, gaat ds. A.J. Holsappel voor. 

2 gedachten over “Ds. Van Dijk wordt parttime aan Gereformeerde Kerk vrijgemaakt verbonden”

  1. Een mooie ontwikkeling, de kleine oecumene in de praktijk. Samenwerken en samen kerken waar het kan en waar het moet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld