Ds. Pieter Teeuw bevestigd als predikant Hervormde Gemeente

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Maranathakerk aan de Lijsterweg heeft zondagmorgen 30 mei 2021 de bevestigingsdienst plaatsgevonden van ds. P.D. (Pieter) Teeuw. Hij is daarbij toegetreden als predikant van wijkgemeente 4 (Gereformeerde Bond) van de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Teeuw is opvolger van predikant H.J. (Henk) van der Veen, die met emeritaat is gegaan.

Een bijzonder en heuglijk moment voor ds. Pieter Teeuw (midden). Hij werd in Sliedrecht in het ambt bevestigd door zijn vader, ds. P.J. Teeuw, momenteel predikant in Papendrecht. (Foto via livestream YouTube)

Een bevestigingsdienst is altijd weer een bijzonder gebeuren, zowel voor de kerkelijke gemeente als het gezin en familie. Eens te meer bijzonder omdat de bevestigingsdienst werd geleid door de vader van de nieuwe wijkpredikant. Teeuw was hiervoor vier jaar actief als predikant in Moordrecht. Er waren verschillende beroepen op hem uitgebracht, zijn keuze leidde uiteindelijk naar Sliedrecht. De intrededienst vond zondagmiddag 30 mei 2021 plaats in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt.

6 gedachten over “Ds. Pieter Teeuw bevestigd als predikant Hervormde Gemeente”

 1. Wat een uiterst vreemde reactie van dhr. Blokland die – gezien al zijn reacties m.b.t. kerkelijke activiteiten – een grote voorkeur heeft voor een bepaalde manier van geloven met uitzondering dan voor kerkelijke gemeenten die op grond van de bijbel andere keuzes maken dan hijzelf.
  Meestal reageert u positief ten aanzien van wat er gebeurt op kerkelijk vlak. Ik zie geen enkele aanleiding voor u om dat nu ook niet te doen.

  Ds. Teeuw een goede tijd toegewenst in Sliedrecht!

 2. Ik ben geen lid van deze gemeente.Maar vind het een beetje dom om op een plaatselijke nieuwssite een
  (voor)oordeel te geven over een nieuwe predikant.

 3. Laat eens uw persoonlijke ervaring horen waarom u vindt dat dit een zware jongen is en de hervormde kerk in Sliedrecht naar rechts is opgeschoven?? Kent u overigens deze dominee zelf?

 4. Ds. P.J.Teeuw is idd. jaren onze predikant geweest en is emeritus, wonend in Papendrecht.
  En met Pieter Teeuw heeft hervormd Sliedrecht een fijne en goede dominee gekregen!

 5. Dat is niet alleen beledigend, maar ook onvriendelijk tegenover de betrokkene.
  Maar vooral: het is feitelijk onjuist.

 6. Weer een zware jongen voor een kerkelijke gemeente die behoorlijk naar rechts is opgeschoven sinds ik mijn geboorteplaats verlaten heb.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld