Drukte in bronbad laat zien dat Sliedrecht niet zonder zwembad kan

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het is voorjaarsvakantie en de jeugd weet ook dan bronbad De Lockhorst aan de Sportlaan te vinden. Voor de gezondheid, zwemplezier en elkaar ontmoeten. Gemiddeld 750! bezoeken per dag deze week!

Deze foto is donderdagmiddag 22 februari 2024 gemaakt. Een vol zwembad. De drukte toont gelijk ook aan de regiofunctie van het bad en dat Sliedrecht niet zonder zwembad kan. (Foto bronbad De Lockhorst / Optisport Sliedrecht)

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen van het College van B & W van de gemeente Sliedrecht, dan gaat dit bad rond 2027 / 2028 tegen vlakte samen met partycentrum De Lockhorst, omdat er een noord-zuid verbinding wordt aangelegd.

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Nieuw bad
Het college belooft – als de raad akkoord gaat – een nieuw zwembad. Dat zal eerst worden gebouwd ten oosten van het huidige bad aan de Sportlaan. De wens is ‘wat meer’ dan het huidige plan voor een nieuw bad. De exploitant en gebruikers vinden het fijn als naar de wensen wordt geluisterd. Ook over het collegevoorstel voor een nieuw zwembad moet de gemeenteraad nog beslissen, evenals of er wel of geen buitenbad met ligweide moet komen. De zomers worden als gevolg van de klimaatverandering tenslotte warmer. 

3 gedachten over “Drukte in bronbad laat zien dat Sliedrecht niet zonder zwembad kan”

  1. Sliedrecht kan idd niet zonder zwembad. Maar wel zonder een zwembad in huidige opzet die verre van rendabel is. Daar brengen een paar drukke vakantiedagen echt geen verandering in. Terecht dus dat gemeente zoekt naar een duurzamer en rendabeler variant.

  2. Het nieuwe zwembad moet toch ook een buitenbad hebben en een ligwei het kan toch niet zo zijn dat de jeugd en oudere niet kan zwemmen en genieten van de zomer in de buitenlucht, het is toch ongehoord dat je 6 flinke stappen achteruit doet met een energie neutraal zwembad zonder een buitenbad accommodatie.
    Gemeente neem je verantwoordelijkheid.!!!!

  3. Bizar om alles af te nemen vooral iets wat gezond is nml sporten en zwemmen, dat zijn ondergeschoven kindjes bij onze burgemeester en wethouders. Maar de inwoners zijn er de dupe van!! Wel meer belasting betalen!! Wat een gemeente ! …raad wordt eens wakker geen spijt op tante!! Dit zijn onbetrokken bestuurders die het niets interesseert …of de sliedrechtse inwoners gelukkig zijn. Jullie als raad moeten van ons beschermen tegen deze bizarre plannen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld