Drie keer winst voor Budokai Wor op kickboksgala

TER APEL / SLIEDRECHT – Team Budokai Wor heeft zaterdag 16 maart 2019 deelgenomen aan het goed georganiseerde kickboks gala Only the Strongest in Ter Apel, in het zuidoosten van Groningen. Met drie keer volle winst keerden de Sliedrechtse deelnemers Sander de Rek, Yanick de Groot en Edgar Mammuthus Sadarean zaterdagavond laat terug.

Op de foto v.l.n.r. staand Sander de Rek, Edgar Mammuthus Sadarean en Yanick de Groot. Onder sportschoolhouder Dennis Wor van Budokai Wor. 

Het was een vruchtbaar weekend voor Team Budokai Wor, een 100 procent score. “Drie deelnemers en drie keer winst! Als Team zitten we op de goede weg. Er wordt hard getraind door de jongens. Vorige week hebben we contact gehad met de World Fighting League (WFL) een grote kickboks organisatie. Als er een passende tegenstander is, draait Edgar zijn eerste B klasse partij voor hen zondag 21 april 2019. Een mooi vooruitzicht en de komende tijd nog harder trainen”, zegt Wor na afloop.

Overtuigende winst
Het evenement in Ter Apel wordt door Team Knaap ieder jaar georganiseerd en is erg goed bezocht. Het jeugdlid Sander de Rek (13) beet het spits af. Hij traint al een aantal jaren hard bij Budokai Wor. Sinds kort zit Sander in het selectieteam en traint hij iedere week keihard. Volgens Wor maakt hij veel uren in de dojo. Wor: “Sander vocht zijn eerste kickbokspartij in de J-klasse en met succes! Hij begon erg explosief met een opdracht inleiden met stoten en afronden met een lowkick (lage voetstoot) op het voorste been van zijn tegenstander. Begin van de tweede ronde kreeg Sander door dat zijn tegenstander moeite had om te blijven staan. Er is gekozen om het tempo op te voeren.” Dat pakte goed uit. Sander de Rek kreeg zijn tegenstander goed in zijn achteruit en won alle drie de rondes. Een overtuigende winst voor de Sliedrechter. 

Naar klasse hoger
De tweede vechter van Budokai wor was Yanick de Groot. Dit aanstormende talent vocht zijn vierde N klasse partij tegen een sterke tegenstander. Yanick begon erg goed en was vanaf seconde één gebrand om te winnen. “Door zijn tegenstander goed te bestoken met stoten en trappen, kreeg Yanick de ruimte om een high kick te plaatsen een (hoge trap). Daar hebben wij in de voorbereiding veel op getraind. En met succes het scheenbeen werd op zijn tegenstander zijn neus geplaatst en mocht van de Ringarts niet meer door vechten. De winst voor Yanick de Groot op technische KO. Een prachtige overwinning”, volgens Wor. Yanick de Groot is zich nu aan het voorbereiden op een klasse hoger. Hij zal volgende maand zijn eerste C-klasse partij vechten.

Niet juiste gewicht
De derde vechter die van team Wor vocht, was de hoofdpartij van de avond. Edgar Mammuthus Sadarean. Wor: “Edgar is gedurende een week voor zijn wedstrijd erg ziek geweest en had weinig tot niet getraind. Daardoor was Edgar niet op het gewenste gewicht. En moest in tweeënhalf uur tijd, drie kilo afvallen. Team Wor stond voor een uitdaging! Door met een zweetpak een half uur op de loopband te staan. En door kort daarna 2 uur de sauna in te duiken. Verloor hij een hoop vocht en gewicht. Hij kreeg een tweede poging om te wegen. En met succes hij woog 77 kilogram zoals afgesproken. Ondanks dit heel erg veel energie koste en een hoop van je lichaam vraagt. Knapte Edgar na wat eten en veel drinken weer op. Maar niet zoals we hem kennen. Hij zag bleek en met het scherp stellen op de pads een half uur voor de match was het nog niet top. Maar zoals Edgar zelf aangaf ‘geen zorgen, ik kom om te vechten en ga deze partij winnen’. De bel klonk en de partij begon. Edgar, gaf druk door met geplaatste stoten in te stappen en hem door harde stoten de touwen in te slaan. Dit lukte goed, zijn tegenstander voelde druk en Edgar zijn stoten kwamen hard door op het gezicht van zijn tegenstander. De energie kwam terug en Edgar leefde op.” De eerste, tweede en derde ronde domineerde Edgar Mammuthus Sadarean de partij en trok de hoofdpartij van de avond naar zich toe. Ook Mammuthus Sadarean winst!

1 gedachte over “Drie keer winst voor Budokai Wor op kickboksgala”

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld