Donkey Republic deelfietsen in Drechtsteden, waar vervoerder Qbuzz stopt

SLIEDRECHT – Maar liefst 230 Donkey Republic deelfietsen zijn er beschikbaar in de Drechtsteden. De deelfietsen staan volgens vervoerder Qbuzz, gecommuniceerd aan de gemeente Sliedrecht, op acht plaatsen in het Sliedrecht. Volgens de wethouder is op zes plaatsen inmiddels het fietsplan in Sliedrecht uitgevoerd. Met de boodschap: ‘Fietsen, altijd en voor iedereen’ is er voor iedereen in de regio een fiets beschikbaar.

Deze knaloranje deelfietsen zijn volgens vervoerder Qbuzz een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer en voorzien reizigers in de first and last mile van hun reis. “Daar waar de bus of trein stopt, brengt de fiets jou verder.”

Dit zijn de locaties in Sliedrecht waar je de fiets kan delen:

  • 6x Station Sliedrecht
  • 5x Station Baanhoek
  • 3x Waterbus
  • 2x Havenstraat
  • 2x R-net halte Maaslaan
  • 2x R-net halte Deltalaan
  • 2x R-net halte Stormrand
  • 2x Burgemeester Winklerplein

“Delen gaat de norm worden”, stelt Qbuzz, “Door deelmodaliteiten aan te bieden, gaan we van bezit naar gebruik en dragen bij aan het verbeteren van de leefomgeving. OV is en blijft de ruggengraat van het vervoer in het gebied, maar andere deelmodaliteiten vullen dit aan en zijn in sommige gevallen een goed alternatief.”

Altijd beschikbaar
De reis naar de halte of station wordt nog makkelijker door gebruik te maken van de fietsen van Donkey Republic. Op circa 75 punten binnen de Drechtsteden kun je een fiets sinds eind vorige jaar ophalen of achterlaten. Er staan maar liefst 230 fietsen in de regio. Er is dus altijd een fiets beschikbaar in de buurt. Het werkt heel eenvoudig. Reserveer een fiets via de Qmove reisapp in Google Play Store of App Store, ontgrendel hem met je telefoon en fiets zo lang jij hem nodig hebt. Klaar met fietsen? Breng de fiets naar een locatie in de buurt en stop de huur.

Samenwerking 
Met de introductie van Donkey Republic deelfietsen in de Drechtsteden gaat vervoerder Qbuzz een samenwerking aan met Donkey Republic. Gestart is in Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Zwijndrecht. Om het deelfietsen netwerk succesvol te maken, is een bepaalde dichtheid van het netwerk nodig. Door veel locaties aan te bieden, kun je ook altijd dichter bij je uiteindelijke bestemming komen, waardoor meer plaatsen beter bereikbaar zijn. Idealiter is er binnen 150-200 meter een fiets te vinden. Met de 230 fietsen, verdeeld over 75 stations is er altijd een fiets in de buurt. Waar het openbaar vervoer stopt, gaat de fiets gewoon verder. Daarnaast zijn deelfietsen ook een uitstekende aanvulling op het openbaar vervoer. Bij succes breiden we verder uit, eerst naar de resterende Drechtsteden en daarna ook verder in de regio. Je fiets nu een maand lang de eerste dertig minuten gratis op een Donkey fiets. Gebruik daarvoor bij betaling de code met de code ‘GREENRIDEDOT’. De Donkey Republic deelfiets boek je in de Qmove reisapp. qbuzz.nl/dmg/donkey. 

2 gedachten over “Donkey Republic deelfietsen in Drechtsteden, waar vervoerder Qbuzz stopt”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld