Dodenherdenking 2024 in beeld

SLIEDRECHT – Traditiegetrouw begon de dodenherdenking zaterdag 4 mei 2024 met het verzamelen bij het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Vandaar ging het in een stille tocht naar het herdenkingsmonument nabij de rotonde Stationsweg / Rembrandtlaan. Vanwege het regenachtige weer zat muziekvereniging Crescendo in een partytent. Een toespraak werd er gehouden door burgemeester Jan de Vries (CDA) en waren er verschillende voordrachten. Door een lid van de stichting Dijksynagoge, een leerling van het Griendencollege en een leerling van een Sliedrechtse basisschool. 

Verschillende instanties legden kransen en bloemen, zoals hier door stichting Comité 4 en 5 Mei Sliedrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Hans van der Aa: 

4 gedachten over “Dodenherdenking 2024 in beeld”

 1. De woorden van de burgemeester waren enorm mooi.
  Hele mooie herdenking.
  Het gedicht van het meisje was ook indrukwekkend.
  Verdient wel een plek op deze site. Zou graag de tekst die ze voorlas nog een keer na willen lezen. Was echt geweldige teksten en dat op die leeftijd. Prachtig!

 2. We worden wekelijks benaderd voor foto’s. Daar gelden al jaren regels voor vanwege auteursrecht.
  Meer informatie staat op onze pagina Van de redactie, punt 25, 26 en 27.

 3. mooie foto s. Ik was zelf ook een van de kransleggers namens stichting Waardeburgh. Wellicht is het mogelijk om de foto s waarop wij als mensen van Waardeburgh staan te mgen ontvangen om deze te plaatsen op de nieuwsbref van onze stichting.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld