Japans restaurant Oishi Fusion

Docentenband Motorboat rockt voor Gambia in The Moonshine

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In muziekcafé The Moonshine aan de Stationsweg vond zaterdag 18 januari 2020 de tweede editie plaats van het benefietevenement Rocking for Gambia. Medewerking verleenden de rockcoverbands Motorboat uit Zwijndrecht en The Leftovers uit Sliedrecht. Er werd een bedrag van rond € 2.000,– ingezameld.

Stevige rock van Motorboat uit Zwijndrecht. Bijzonder is dat de band volledig uit docenten van het Walburg College bestaat. Tijdens het lesgeven is het iets rustiger in de school… (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

The Leftovers hebben een tijdelijk toepasselijke naam, ze speelden deze avond akoestisch met z’n drieën en zijn op zoek naar twee nieuwe bandleden. Hoofdmoot van de avond was de inzameling van geld voor Stichting Gambia Nyodema ‘Grow with a Smile’, die zich inzet voor een Nursery school met negentig kinderen in Ebo Town, Gambia.

Beter toekomst
De Nyodema Nursery school wordt al sinds 2017 privé door Sliedrechters Robert en Lia de Wit ondersteund. Zo’n 90 kinderen van 3 tot en met 6 jaar – verdeeld over drie klassen – krijgen hier onderwijs. De kinderen leren Engels, lezen, schrijven en rekenen. Door deze basis is er voor de kinderen kans op een betere toekomst. Om het voortbestaan van de school te garanderen is de stichting opgericht. Robert en Lia gaan zo’n drie, vier keer per jaar naar Gambia om de ontwikkelingen bij te houden. Ook steken zij zelf de handen uit de mouwen.

Tekst gaat verder onder tweet.

Drijfveer
Een aantal jaren geleden werden zij tijdens een vakantie ‘gegrepen’ door het land. Tijdens een van de excursies kwamen ze in contact met de Nyodema Nursery school en van het een kwam het ander. Over hun drijfveer zeggen Robert en Lia: ‘Iedere keer als wij de school bezoeken zien we alleen maar blije kinderen die dolgraag willen leren. Iedere keer worden wij weer warm onthaald door de kinderen en de onderwijzers en is het geweldig om te zien wat voor vorderingen de kinderen maken. Natuurlijk is het ook heerlijk om met ze te spelen en te knuffelen. Maar het mooiste is toch de kans die we ze kunnen bieden op een beter toekomst.’ Meer informatie over de stichting is te vinden op de website.

1 gedachte over “Docentenband Motorboat rockt voor Gambia in The Moonshine”

  1. Fantastisch mooi initiatief Robert en Lia en uiteraard van de overige deelnemers /bezoekers aan de Moonshine! Veel succes met het vervolg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld