Dirk Jilles van Mourik overleden

SLIEDRECHT – Na een kort ziekbed is woensdag 27 oktober 2021 de meest bekende schoenenverkoper uit de regio Dirk Jilles van Mourik (97) rustig overleden. Dat bericht zijn familie. Tot zijn 94ste jaar was hij werkzaam in de schoenenwinkel aan de Kerkbuurt J. v Mourik & Zn aan Kerkbuurt 45. De plaats waar hij 17  december 1923 werd geboren en waar nu de winkel is gevestigd (dat adres heette toen B851 – red.). 

Dirk Jilles van Mourik heeft vroeger heel veel betekend voor de Kerkbuurt. Jarenlang zat hij in het bestuur van de winkeliersvereniging.

Met liefde en passie heeft hij altijd in de winkel gestaan en de winkel bekendgemaakt. Ook de laatste drie jaar thuis had hij nog steeds interesse in het bedrijf en kwam regelmatig nog even langs.

Tekst gaat verder onder video
Nog één keer werd langs de schoenenwinkel op de Kerkbuurt gereden… (Video Jeffrey van Mourik)

Hofleverancier
Om één hoogtepunt te noemen waar hij bijzonder trots en ontroerd over was, was het in ontvangst nemen van het predicaat Hofleverancier. “Daar hebben we met heel de familie en alle medewerkers die bij ons hebben gewerkt hebben door de jaren heen hard voor gewerkt. Daar was hij heel dankbaar voor”, vertelt kleinzoon Jeffrey van Mourik. De schoenenzaak is op de dag van de uitvaart, donderdag 4 november 2021, de gehele dag gesloten.

3 gedachten over “Dirk Jilles van Mourik overleden”

  1. Ongelooflijk ze denderen zo maar door, het winkelend publiek!!
    Heb respect, sta stil en hou gepaste afstand!!!

  2. ja met verbazing, dat fietsers en wandelaar geen respect kunnen opbrengen en dat zelfs in een Kerkdorp als Sliedrecht

  3. Rouwauto staat even stil voor de winkel van v. Mourik. Zie tot mijn verbazing een paar fietsers, die niet eens het respect opbrengen om even, uit eerbied, te stoppen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld