Dijkstra geeft startsein ‘Groenimpuls Sliedrecht’

SLIEDRECHT – Wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) zet donderdag 1 juni 2017 om 15.00 uur de schop in de grond als startsein voor het project ‘Groenimpuls Sliedrecht’.

Het eerste zichtbare onderdeel is de beplanting van de plantvakken in en rondom de rotonde op de kruising Stationsweg/Deltalaan/Thorbeckelaan.

Om het openbaar groen in de gemeente naar een hoger niveau te tillen, is vorig jaar door de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld voor dit project. Naast de handeling geeft Dijkstra later een toelichting op het project en de planning en volgt een uitleg van het concept ‘Greentocolour’ door Hans Hoek van Griffioen Wassenaar B.V.

Impuls
Naast de verfraaiing van deze rotonde is het plan om op nog een aantal zichtlocaties, verblijfsgebieden en toegangswegen het groen een stimulans te geven. Een voorbeeld hiervan is het vervangen van grasbermen langs de hoofdwegen voor bermen met vaste planten en siergrassen. Ook verfraaiing van het gras met bloembollen staat op de planning. Verder worden de zogeheten ’twee meter stroken’ op de Rivierdijk (tussen de woningen en het voetpad) opnieuw ingericht. Ten slotte komen er meer middelen beschikbaar om binnen projecten het openbaar groen te verbeteren, krijgt het groen op de Nijverwaard een impuls en worden verschillende stenen en klinkers onderhoudsvriendelijker gemaakt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld