Demissionaire wethouders Goverde en Vat nemen afscheid van Sliedrecht

SLIEDRECHT – Het is over en uit. Toch wordt van beiden verwacht dat ze ook na vandaag nog stappen in Sliedrecht zullen zetten. Alleen niet meer om te besturen. De demissionaire wethouder Ed Goverde (PvdA) en Piet Vat (SGP-ChristenUnie) namen dinsdagavond 10 mei 2022 afscheid van het Sliedrechtse openbaar bestuur. Burgemeester Jan de Vries (CDA) roemde het tweetal: “Jullie hebben de gemeente een grote dienst bewezen.”

Dinsdagavond nam de gemeenteraad afscheid van het oude college. Twee van de drie wethouders keren nooit meer terug. Ed Goverde en Piet Vat. Voor hen waren er aardige woorden, bloemen en een handdruk. Maandagavond 30 mei 2022 is er nog een officiële afscheidsreceptie. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Goverde stopt (in principe) met het openbaar bestuur en gaat meer genieten van zijn vrije tijd. “Ik heb het werk gedaan, waarvoor ik betaald ben”, sprak Goverde, die het werk ‘met veel plezier en genoegen’ heeft gedaan. Vat gaat niet stilzitten. Hij wordt wethouder in buurgemeente Molenlanden, waar hij ook woont. “Daar staan we dan. Na drie mooie jaren in Sliedrecht bezig geweest te zijn”, sprak Vat. Bij het afscheid waren verschillende familieleden en (oud-)collega’s van Goverde en Vat onder wie wnd. burgemeester Dirk van der Borg en inmiddels vertrokken (burger-)raadsleden. 

Luister naar onderstaande podcast, die online krant Sliedrecht24 vorige week met het tweetal maakte. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld