Degelijke overwinning voor Sliedrecht

SLIEDRECHT – Sliedrecht heeft zich prima hersteld van de valse competitiestart van vorige week. Zaterdag 26 september 2020 werd op de thuisbasis De Lockhorst vrij simpel met 3-0 gewonnen van LRC Leerdam.

Luciano van Harlingen glipt (weer) langs zijn tegenstander. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Nadat in de beginfase Dennis Verhoef al een scoringskans niet wist te verzilveren, was hij het toch die na acht minuten een trekbal op de meegekomen centrale verdediger Bas van Stokkom kon geven. Vanaf de punt van het 16-metergebied volleerde van Stokkom de bal in de verre hoek (1-0). Pas na 20 minuten wist LRC de eerste kans te creëren, toen ex-Sliedrechtspeler Quincy Bartens bij de tweede paal een voorzet niet zuiver genoeg inschoot, zodat keeper Mathijs Donatz kon redden.

Matig tegenspel
Halverwege de eerste helft kreeg Dennis Verhoef nogmaals een dot van een kans om te scoren, maar alleen voor de keeper tikte hij de bal rakelings naast. LRC bood in die fase maar matig tegenspel en als Sliedrecht wat agressiever had gespeeld zou de score bij rust aanzienlijk hoger zijn geweest dan de magere 1-0.

Solide verdediging
Twee ongewijzigde teams begonnen aan de tweede helft die aanvankelijk eenzelfde spelbeeld te zien gaf nl. een goed, maar te mat combinerend Sliedrecht dat moeite heeft met scoren en een tegenstander die bij balbezit zo snel mogelijk druk wilt zetten maar tegen de solide verdediging van Sliedrecht geen schijn van kans had.

Solide, maar te mat
Als dan na een uur spelen een dubbele wissel wordt toegepast bij Sliedrecht, kantelt de wedstrijd plotseling. “Hiermee heeft de ploeg laten zien, dat we het met zeker zestien basisspelers moeten doen”, reageert trainer/coach Dennis v.d. Steen na de wedstrijd, “We speelden solide, maar te mat en door wat wissels gaat het ineens weer draaien. Verder ben ik tevreden, we groeien naar onze vorm en zijn conditioneel al heel sterk, dat zag je aan het eind van de wedstrijd”. Toen het “ging draaien” zoals v.d. Steen dat noemde, scoorde invaller Niels Nieuwesteeg twee keer binnen zes minuten. Vlak voor tijd was er nog een ‘flipperkastmoment’, waarbij de bal 4 of 5 keer van dichtbij  werd ingeschoten, maar de LRC-verdediging steeds weer de bal wist te blokkeren op de doellijn. Door dit resultaat lijkt Sliedrecht de goede weg ingeslagen te zijn. Zaterdag 3 oktober 2020 speelt Sliedrecht weer thuis, dan is Montfoort SV’19 te gast, aanvang 14.30 uur.