Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Deelnemers aan OKD spelen niet allemaal binnen hun schaakpartij

SLIEDRECHT – Niet elke schaker wilde donderdagavond 6 augustus 2020 binnen zitten met dit warme weer. Dan het spel. In de derde ronde van het schaaktoernooi Open Kampioenschap Drechtsteden Light 2020 heeft vooral familie Klein van zich doen spreken. Opa Hans, zoon Marcel en kleinzoon Jorik waren goed voor maar liefst 2,5 punten uit drie partijen.

Niet iedereen speelde binnen in activiteitencentrum De Havik zijn of haar partij. Hier de buitenschakers Jurgen de Haan en Henri Hartog. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Nestor Hans Klein had de grootste moeite om de op papier lager genoteerde Martin Prins te verslaan. Pas in het verre eindspel  sloeg Klein toe en kwam daardoor op 2 punten na drie ronden. Jorik Klein wist eveneens met veel moeite de zich goed verwerende Bert Dobber te verslaan. Daardoor komt de voormalige OKD-winnaar op 2,5 punten en staat hij in de top 3, vlak achter de koplopers Tim Schakel en Peter van den Bergh. Marcel Klein leverde eigenlijk de beste prestatie door Johan van de Griend keurig op remise te houden. Na een boeiende partij, waarin het evenwicht niet werd verbroken werd uiteindelijk de vrede getekend. Donderdag 13 augustus 2020 heeft de vierde en tevens voorlaatste ronde plaats.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld