Deel vluchtelingen mogelijk terug naar Sliedrecht

GOPRINCHEM / SLIEDRECHT – Het is heel goed mogelijk dat de vluchtelingen, die eerder in Sliedrecht zijn opgevangen, terugkomen naar Sliedrecht. Deze maand krijgen de vluchtelingen in Gorinchem te horen of ze een verblijfsvergunning krijgen.

Als de ‘Sliedrechtse vluchtelingen’ uiteindelijk terugkomen, dan kennen ze het dorp al. Hier in de voormalige Groen van Prinsetererschool zaten ze tenslotte in crisisnoodopvang. (Foto Martin Dekker)

In het voormalige belastingkantoor verblijven nu zo’n 260 mensen o.a. uit Syrië. Daar zit ook een aantal vluchtelingen, die eerder in Sliedrecht in de oude Groen van Prinstererschool aan de Frans Halsstraat een tijdelijk onderkomen kregen. Een aantal van hen is nog regelmatig in Sliedrecht.

Aanbod omarmd
Gemeenten uit de Drechtsteden hebben het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aangeboden om mensen, die binnen de reguliere taakstelling vallen op te nemen. Het COA zou dat plan hebben omarmd. Het is onbekend hoeveel vluchtelingen uiteindelijk een verblijfsvergunning krijgen, maar verwacht wordt een merendeel. Daarna volgt een integratieproces. “De Sliedrechtse gemeenschap heeft geïnvesteerd in deze mensen en een deel van hen heeft al een netwerk in Sliedrecht. De verwachting is daarom dat zij sneller en makkelijker zullen integreren dan willekeurige statushouders. Dit alles past binnen de taakstelling van 64 statushouders die Sliedrecht voor 2016 heeft”, aldus woordvoerder Rico den Boer van de gemeente Sliedrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld