‘De woningmarkt in Dordrecht: dit moet je weten’

(Commercieel artikel)
DORDRECHT / SLIEDRECHT – Dordrecht is een prachtige Nederlandse stad in het midden van het land. Doordat het zelf een aantrekkelijke plaats, maar het ook wordt omgeven door een aantal belangrijke economische centra, is het een populaire woonplaats. Een woning vinden in Dordrecht is daarmee niet eenvoudig, maar zeker mogelijk.

Daarbij is het belangrijk dat je vooraf goed weet wat je doet en informatie zoekt. Hier lees je wat Dordrecht te bieden heeft en worden specifieke tips gegeven voor het vinden van een huis in deze woonplaats. Daarbij wordt ook nog kort ingegaan op de mogelijkheden voor verkopers in Dordrecht. (Stockfoto)

Een woning kopen is aantrekkelijk, maar niet altijd direct een mogelijkheid. Daarom is het goed om te weten dat er in Dordrecht ook een uitgebreid aanbod aan huurwoningen is. Er zijn voor huur in Nederland speciale portals waar je je direct jouw potentiele nieuw thuis vindt aan de hand van zaken zoals het aantal vierkante meters woonoppervlakte, de staat van onderhoud en de tuin. Zo kun je van daaruit jouw opties op de woningmarkt in Dordrecht verder onderzoeken.

Over Dordrecht
Dordrecht maakt onderdeel uit van de Drechtsteden, die samen ongeveer 300.000 inwoners hebben. De bewoners noemen hun eigen stad graag Dordt. De stad bestaat sinds het jaar 1000 en beschikt dan ook over een prachtig oud stadscentrum. Daar vind je bijvoorbeeld de Grote Kerk, het Stadhuis en het Scheffersplein. Het Statenplein vormt het centrum van het winkelgedeelte van de stad. Wonen in de stad bied je daarbij toegang tot interessante musea zoals het Nationaal Onderwijsmuseum en het Museum 1940-1945, oftewel het Verzetsmuseum. Al met al is Dordrecht dus een middelgrote gemeente die alles te bieden heeft, maar waar het ook gewoon prettig wonen is.

Geen gebrek
Een aantal populaire wijken in Dordrecht zijn Sterrenburg, Wielwijk, Oud-Krispijn en Nieuw-Krispijn. Wonen in de binnenstad heeft in Dordrecht ook zo haar charme. In de omgeving van Dordrecht is daarbij ook geen gebrek aan mooie natuur. Zo ligt Dordrecht midden in de Biesbosch, met naar het zuiden de Dordtse Biesbosch en naar het oosten de Sliedrechtse Biesbosch.

Jouw woning verkopen 
Ben je al in het bezit van een koopwoning in Dordrecht en wil je verhuizen binnen de stad of vertrekken uit de gemeente? Ook het verkopen van een woning is een belangrijke stap, die goed moet verlopen. Allereerst is het verstandig te kijken naar hoe je jouw huis wilt verkopen. Wil je dit via een makelaar doen of wil je gebruikmaken van de moderne opties om jouw huis zelf, met behulp van het internet te verkopen? Dit is vooral een kwestie van wat je zelf denkt te kunnen en of het investeren in een makelaar de moeite waard is. Deze kan jou wel door het hele proces begeleiden, waardoor jij bijvoorbeeld je aandacht kunt richten op de verhuizing zelf. Kijk in ieder geval vooraf op het internet voor de actuele huizenprijzen, zodat je een idee hebt van je mogelijkheden. Op de huidige markt wil je daarnaast ook al zicht op een nieuwe woning hebben bij de verkoop.

Drie tips 
Ben je van plan om concreet op te zoek te gaan naar een huur-of koopwoning in Dordrecht? Met deze tips vind je snel een fijne woonplek:

  • Zoek online en offline. Het is raadzaam om zowel op het internet als daarbuiten informatie te verzamelen. Niet alleen vind je alles over de verschillende wijken van Dordrecht, er zijn ook complete overzichten met aangeboden huizen en makelaars en je krijgt snel een idee van wat je voor een bepaald bedrag kunt kopen.
  • Maak gebruik van je netwerk. Weet dat mensen je graag willen helpen, dus vooral als je al bekenden, vrienden en familie hebt in Dordrecht, wil je die zeker een seintje geven. Soms vind je zo via via een woning die nog niet op het internet staat. Ook kun je soms een woning vinden waar tijdelijk een huurder voor nodig is.
  • Wees realistisch in je eisen. Besef je dat je waarschijnlijk niet direct je droomhuis kunt kopen of huren. Internetsites zoals Funda laten zien wat je in verschillende wijken per vierkante meter betaalt. Het kan zijn dat je in moet leveren op bepaalde eisen, dus wees kritisch en geduldig. Als je eenmaal een woning hebt in Dordrecht, dan is het ook eenvoudig om door te kijken naar andere mogelijkheden.

Specifieke tips
Wonen in Dordrecht is aantrekkelijk. Het is een mooie stad met een charmant oud centrum. Daarnaast is de stad centraal gelegen, waardoor er veel werkgelegenheid in de buurt is. Hierboven heb je gelezen over wat deze gemeente te bieden heeft op het gebied van wonen en cultuur. Daarnaast zijn er specifieke tips gegeven voor het zoeken van een woning hier, of juist voor het verkopen ervan. Een woonruimte in deze gemeente vinden is niet eenvoudig, maar zeker realistisch, als je jezelf maar goed voorbereidt en vooral gebruikmaakt van de informatie op het internet.

1 gedachte over “‘De woningmarkt in Dordrecht: dit moet je weten’”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld